Frankia: ook groot in compacte campers

Zeg je Frankia, dan denk je vaak aan grote campers. En daar is het merk zeker trots op. Maar wist je dat Frankia ook heel wat compacte campers met een lengte tot aan zeven meter heeft?

Kwaliteit tot zeven meter

De compacte camper is populair. Een stedentrip of een verlaten landweg. Je trekt verder als je er zin in hebt. Een wendbare camper is dan een goede reisgezel. Vaak echter zijn compacte buitenmaten gecombineerd met behelpen met de beschikbare ruimte in het interieur. Zo niet bij Frankia. Die heeft ook in de compacte modellen een ruim interieur. Geen compromis. Veel wooncomfort, veel opbergruimte en veel bewegingsruimte op een beperkt aantal vierkante meter. Slimme oplossingen en indelingen maken dit mogelijk. Frankia heeft compacte indelingen op Fiat en Mercedes. We stellen ze aan je voor.

De Frankia Neo GDK op Sprinter

De halfintegraal Frankia Neo GDK is een prima voorbeeld van compact met heel veel binnenruimte. Basis is de Mercedes Sprinter. De lichte bouwwijze zorgt ervoor dat hij maximaal 3500 kilo weegt en toch 524 kilo laadvermogen heeft. Hij is er ook met een maximaal gewicht van 4500 kilo. Slimme oplossingen zorgen voor heel veel opbergruimte. Zelfs de koelkast is ruim (optioneel tot 138 liter). Achterin enkele bedden. Een slimme badkamer waar je ruim kunt douchen door het toilet weg te schuiven. De grote achterklep zorgt dat de ruime en lage garage goed bereikbaar is. De Neo heeft een dubbele bodem van 20 tot 40 centimeter hoog. Hij is 2,90 meter hoog en heeft desondanks 2 meter stahoogte. Hier lees je meer over de Neo.

Compact en toch de ruimte

De F-Line I 640 SD is een zeven meter lange integraal op de Fiat Ducato. Bijzonder is de badkamer met wellness-afmetingen achterin. En dat is de kortste camper van dit merk. Boven de ruime zithoek voorin een elektrisch hefbed.

De F-Line A 680 Plus is een alkoof op de Fiat. Heel bijzonder is de reusachtige rondzit achterin (foto hiernaast). Met een compact keukenblok en een grote garage. Ook in de winter prima te gebruiken, want geen koudebruggen. En de hele ski-uirusting past in de garage. Er is ook een I 680 Plus, een integraal met een elektrisch hefbed voorin boven de zithoek.

De Frankia I 680 SG op de Fiat Ducato

De I 680 SG is de ideale integraalcamper voor twee. Veel ruimte in alle opzichten. Dat begint al bij de moderne face-to-face-zitgroep. Daarboven hangt het elektrische hefbed dat je overdag niet ziet en dat ook geen ruimte in beslag neemt. Highlights van deze indeling zijn de ruime kledingkasten achterin. Deze zijn ook vanuit de badkamer gemakkelijk te bereiken. De garage – die ook van binnenuit bereikbaar is – is met 1,24 meter aangenaam ruim. De dubbele bodem heeft een hoogte van 35 centimeter. De stahoogte bedraagt overal een prettige 2,03 meter.