V-serie: de buscampers van Sun Living

De campers van Sun Living worden al 15 jaar gemaakt door Adria. Dat gebeurt in een van de meest moderne fabrieken op dit gebied in Slovenië. Naast de halfintegraal (de S-serie) en de alkoof (de A-serie) is er de V-serie (de buscamper). Die is voor het nieuwe seizoen niet alleen verbeterd. Hij is ook nog scherper geprijsd. Ook is er een nieuwe familie-indeling: de vierpersoons V 60 SPF (met de F van Family).

V-serie maakt optimaal gebruik van de ruimte

De Vans van Sun Living zijn er in drie verschillende indelingen. Er is een SP, een SL en een SP Family. In lengte variërend van van 6 tot 6,36 meter. De drie indelingen zijn zowel op Fiat als op Citroën verkrijgbaar. De SP Family kreeg voor 2021 een nieuwe lay-out. Voor het interieur is er keus uit nieuwe stoffen in combinatie met houtkleur of witte kasten. Het zitcomfort in de V-serie werd verbeterd door nieuwe rugkussens. Het nieuwe keukenblok is voorzien van een elektrische ontsteking. Ook de zuinige led-verlichting is vernieuwd.

Vanaf seizoen 2021 is er optioneel voor alle modellen een soft-close systeem voor de schuifdeur. Die valt daardoor nooit meer met een klap dicht.

Verbeterd en nog scherper geprijsd

De Sun Living buscampers staan voortaan op een 35 Light chassis. Voorheen was dat een 33 Light. Het maximaal toegestane gewicht gaat daarmee van 3300 naar 3500 kilo. Daardoor ontstaat ook 200 kilo meer laadvermogen. De standaarduitrusting werd met een aantal zaken verder uitgebreid. We noemen de gelakte bumpers en de DC laadbooster. Wil je de Sun Living buscamper verder aankleden? Dan is er keus uit drie nieuwe optiepacks. Dat zijn het Design Pack, het Safety Pack en het Travel Pack. Door te kiezen voor deze pakketten bespaar je als klant tussen de 150 en 250 euro ten opzichte van losse aanschaf. En last but not least: door de verbeterde basisuitrusting en de mogelijkheid om te kiezen voor de Citroën als basisvoertuig is de Sun Living V-serie vanaf nu nog scherper geprijsd. De vanafprijs in Nederland is 52.950 euro.

Sun Living V 60 SP

De V 60 SP is zes meter lang en heeft achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Het rijklaargewicht bedraagt 2712 kilo. Er zijn vier zitplaatsen met gordel aan boord en je kunt er met twee personen in slapen. Natuurlijk, er zijn veel buscampers te koop. Maar de prijs-kwaliteitsverhouding van de V-serie is uniek. Voor de verwarming zorgt de kachel van Truma. Die werkt op gas of (optioneel) op diesel. De Citroën en de Fiat hebben standaard 120 pk onder de kap. Optioneel is tot respectievelijk 165 en 180 pk mogelijk.

Sun Living V 60 SPF (F van Family)

De Sun Living V 60 SPF heeft dezelfde afmetingen als de SP. Hij is eveneens 6 meter lang. Daarnaast is deze compacte buscamper 2,05 meter breed en 2,58 meter hoog. De stahoogte binnen bedraagt 1,90 meter. De Family is, ondanks zijn compacte buitenmaten, een buscamper voor het hele gezin. Hij heeft achterin namelijk een tweede tweepersoonsbed. Naast vier goedgekeurde zithplaatsen, zijn er ook vier ruime slaapplaatsen. De zitplaatsen blijven daarnaast bruikbaar. Je hoeft geen zithoek om te bouwen. Er kan ook ruimschoots bagage mee, want het laadvermogen bedraagt maar liefst 739 kilo. Een echte familiebus. Hij is er in het grijs of in het wit.

Sun Living V 65 SL

De populaire V 65 SL is 6,36 meter lang. Hij heeft achterin enkele bedden in de lengterichting. Van deze enkele bedden kun je desgewenst een groot tweepersoonsbed maken. Er is dan zelfs genoeg plek voor drie personen. Met een hangmat boven de enkele bedden (zie foto hiernaast) is een vierde slaapplek voor een kind te maken. Ook bij deze indeling is de elektrische opstap standaard. In plaats van de 84 liter koelkast kun je ook kiezen voor een koelkast met een inhoud van 138 liter.