Vier populaire vouwwagens

Ook de vouwwagen krijgt een steeds grotere schare fans. We zetten vier populaire vouwwagens van dit moment op een rij.

1. Cabanon Malawi 2.0

De Malawi 2.0 is het meest populaire model van Cabanon. Hij is er als Basic en als DeLuxe versie. De eerste is een twee- tot vierpersoons stevige vouwwagen. Hij heeft een verduisterde slaapcabine en is voorzien van het Easy Pack-systeem. Dat zorgt ervoor dat je altijd gemakkelijk bij de bagageruimte komt. Slapen doe je heerlijk op de lattenbodem en de 12 centimeter dikke matras.

Als Basic, DeLuxe, Royal Basic en Royal DeLuxe

De DeLuxe is een tweepersoons vouwwagen met een bermkeuken. Het leeggewicht van De DeLuxe is slechts 318 kilo. Dat wil zeggen dat het laadvermogen 432 kilo bedraagt. Dat is véél bagage.

Naar de site van Cabanon.

2. Campooz Lazy Jack

De Lazy Jack is op dit moment het populairste model van dit Nederlandse vouwwagenmerk. Hij is er naar wens voor twee, vier of zes personen. Erg flexibel dus. Een vouwwagen die met het gezin meegroeit. Hij is er net als zijn kleinere broer Fat Freddy in een Trekkking- en een Camping-variant.

Lazy Jack als Trekking en Camping

De Lazy Jack Trekking (op de foto hiernaast) is stoer en stijlvol. De prachtige zonneluifel is onmiskenbaar Campooz. De Camping heeft een complete voortent met een donkere luifel en twee zijwanden, een voorwand en een kuipzeil.

Nieuwsgierig naar gebruikerservaringen? Marije schreef een artikel over haar eigen nieuwe Fat Freddy. Lees hier haar verhaal.

3. Trigano Alpha Limited

De Alpha is een heel populaire vouwwagen. Toch moet je je haasten als je er nog eentje wilt kopen. De laatste exemplaren staan nu bij de dealers. Het is de 2021-uitvoering die wordt verkocht als Limited Edition. Dit model staat bekend als het meest luxe model van Trigano. Veel comfort en snel op te zetten.

Trigano Itinea gaat de Alpha opvolgen

De Trigano Apha is prima geschikt voor kampeerders die willen rondtrekken. Het bedrijf geeft een opzettijd van drie minuten op. Handig is het bagagerek op de deksel. Zo kun je ook het laadvermogen van 290 kilo optimaal gebruiken.

De Alpha krijgt in de Itineo een waardig opvolger. Binnenkort een artikel over deze nieuweling op Campingtrend.nl

4. Holtkamper Kyte

De Kyte van Holtkamper is wat je noemt een luxe vouwwagen. Dat begint al meteen met het opzetten. Dat doet hij namelijk helemaal zelf dankzij het Windforce-systeem. Door het blazen van lucht pompt deze vouwwagen zich als het ware zelf op. Je staat ernaast en kijkt ernaar. En even later is je slaapplek klaar. Ook het afbreken gaat volledig automatisch.

Prima geschikt voor grote gezinnen

De flinke binnenruimte maakt de Kyte prima geschikt voor grote gezinnen. Er zijn twee tot zes slaapplaatsen beschikbaar. De Kyte is compleet uitgerust met onder andere standaard een luxe bamboekeuken.

Laat je verrassen door de ongekende luxe van de Kyte. Er komt zelfs geen scheerlijn meer aan te pas. Naar de site van Holtkamper.