Vakantie in Nederland

Waar naartoe en wat te doen in Noord-Brabant?


Vakantie in eigen land kan heel verrassend zijn. Neem de provincie Noord-Brabant. Die heeft echt alles in huis voor een heerlijke vakantie. Van de Efteling tot Van Gogh.


Voor de kids: de Efteling en meer

Noord-Brabant leent zich prima voor een vakantie met de kids. Dat begint natuurlijk bij de good old Efteling. 'Papier hier' en Monsieur Cannibale. Wie is er niet groot mee geworden? Daarna Safaripark Beekse Bergen, het grootste Wildlife Park van Europa. Een echt kasteel van binnen bekijken? Dat kan onder meer in Kasteel Heeswijk. Maar er zijn ook de nodige steden die je gezien moet hebben. Breda, Tilburg, Helmond, Eindhoven en Den Bosch om er een paar te noemen. Wil je weten wat er allemaal in die steden te doen is? En wat Noord-Brabant verder allemaal te bieden heeft? Klik dan op onderstaande button voor alle informatie.

Winkelen, maar dan anders? Bezoek dan Strijp S in Eindhoven. Na het vertrek van Philips is dit voormalige industrieterrein nu de place to be voor winkelen en inspiratie opdoen. Leuke hebbedingetjes, heerlijke hapjes. En je kunt er ook gewoon even naar de kapper. En dat allemaal bij elkaar in het creatieve hart van Eindhoven. (kijk i.v.m. de geldende lockdownmaatregelen eerst even op de site van Strijp S).

De Van Gogh Fietsroutes. Dat is weer eens iets anders. In totaal 435 kilometer fietsplezier verdeeld over tien routes. Ontdek het Brabantse landschap waarin Van Gogh opgroeide. Van de routes zijn vijf kaarten te koop (3,95 euro per stuk). De Van Gogh fietsrouteborden zijn te vinden onder elk knooppuntbord. Er is o.a. een route Zundert, Etten-Leur, en Breda en Tilburg. Meer info staat hier.

Bakkerijmuseum De Grenswachter in Luyksgestel.

Naar een camping hoef je in Noord-Brabant nooit lang te zoeken. Er zijn campings voor kinderen en voor rustzoekers. Van luxe glampingplaatsen tot simpel back to basic. Voor ieder wat wils.