De Ecovip halfintegraal van het Italiaanse Laika

Het Italiaanse San Casciano is de thuisbasis van Laika, een van de oudste Italiaanse merken in de branche.

La dolce vita

Meer dan vijftig jaar geleden bouwde Laika zijn eerste caravan. Later kwamen daar ook campers bij. De aandacht voor detail en het vakmanschap zijn kenmerkend voor de Toscaanse producten. Met elke camper van Laika kun je optimaal genieten van 'la dolce vita'.

Naast de Kosmo- en de Kreos-serie is er sinds 1992 ook de Ecovip. Zowel als integraal als halfintegraal verkrijgbaar.

Ecovip is verbeterd en vernieuwd

Laika heeft de Ecovip-serie voor het nieuwe seizoen grondig aangepakt. Traditie en innovatie gaan hand in hand. De nieuwste generatie Ecovip-campers telt negen halfintegraal- en negen integraalmodellen. Ze staan allemaal op het Fiat Ducato-chassis met de 120 pk turbodiesel Common Rail motor. Ze hebben voorwielaandrijving en een breedspoor achteras. Er zijn tal van indelingen, in lengte variërend van 6,59 tot 7,40 meter. Met twee enkele bedden, een queensbed of een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. En met een L-vormige of face-to-face-zitgroep. De laatste in de DS-modellen. Zo is er altijd een Ecovip die op je wensen aansluit.

Italiaans design en technische highlights

De halfintegraal Ecovip past zich aan jouw wensen aan. Zo is er keus uit twee verschillende meubeldecors. Rovero Moka is warm bruin met goudtinten en een lichtere vloer. Pero Toscano is van een lichtere houttint, waarbij de vloer donkerder is. En helemaal nieuw is de bekledingsstof Trentino & Elsa (zie foto hiernaast). Deze is als optie te bestellen. Er is een grote verscheidenheid aan bekledingsstoffen en kussens. De stahoogte bedraagt een aangename 2,05 meter. In de hele camper heb je veel bewegingsvrijheid. De vloer is vlak van voor tot achter. De tafel kan in alle richtingen worden verschoven. De ruime bovenkasten hebben royale deuren en zijn voorzien van een indirecte sfeerverlichting. De latex-matras in combinatie met de lattenbodem zorgt voor een ideaal ligcomfort. Er is voldoende opbergruimte voor al je spulletjes. De slaapkamer is een ideaal toevluchtsoord om te lezen, een filmavond te houden of gewoon te ontspannen.

Nieuwe indeling: L3009

Helemaal nieuw is de Ecovip L 3009. Deze halfintegraal is zeven meter lang en heeft achterin twee enkele bedden. De zitgroep heeft een L-vormige bank met een tegenoverliggend zitje. Hierdoor is er meer dan voldoende zitruimte en comfort. In de badkamer zien we een separate douche. Met de deur van de badkamer kun je ook de badkamer en slaapkamer scheiden van de rest van de camper. Wel zo prettig bij het omkleden. Ook de Ecovip L 3009 heeft de kenmerkende zogenoemde 'automotive look'. Compleet met een elegant front met panoramische voorruit.

Ecovip made in Italy

Bij de made in Italy-campers van Laika speelt design een centrale rol. De Ecovip heeft meer sterke punten. Zo is er de verwarmde dubbele bodem die zowel van buiten als van binnen bereikbaar is. Hier is – naast veel opbergruimte – plek voor de technische installatie. Ook de watertanks zijn hier vorstvrij opgeslagen. De maxi koelkast heeft een inhoud van 140 of 160 liter. De hoogwaardige volledige ledverlichting is uitgerust met meerdere niveaus en dimfunctie. De elektrische installatie heeft de nieuwste generatie CI-BUS technologie. Met digitaal bedieningspaneel en programmeerbaar en multifunctioneel LCD-kleurenscherm. In de dubbele vloer is plek voor twee huishoudaccu's. De elektrische afvalwaterklep is vanuit de garage te bedienen. De achterwand heeft een automotive design, led-lichtbundels en dynamische richtingaanwijzers.

Laika in het echt bekijken?

Na de lockdown staan de Nederlandse Laika-dealers weer voor je klaar. Je vindt ze hier:

Caravan & Camper Centrum Coppelmans Adres: Wettenseind 2-B in Nuenen Telefoon: 040-28 31 716

Camper & Caravan Repair Lemmer Adres: Lemsterpad 50 in Lemmer Telefoon: 085-82 28 325

De nieuwe Laika-dealer in Oost-Nederland: Van Erp Auto's en Campers Adres: Nijverheidsweg 4 in Goor Telefoon: 0547-263104

Rovero Moka

Pero Toscano