Carthago 2021:

Update voor c-compactline en c-tourer

De c-compactline en c-tourer van Carthago zijn voor het nieuwe seizoen onder handen genomen. Resultaat: nog meer comfort en veiligheid.

Supercompacte lichtgewicht

Zowel de slanke en compacte c-compactline (foto hierboven is het interieur van de c-compactline 143 LE) als de lichtgewicht c-tourer van Carthago waren niet eerder zo comfortabel. Bij de c-tourer heeft dat uiteraard ook te maken met het nieuwe basisvoertuig: de Mercedes Sprinter. De c-compactline kreeg o.a. een nieuwe achterkant met geïntegreerde achterlichten en een nieuwe striping.

Maar we zien bij deze beide series ook nieuw ontworpen zitgroepen. En de zogenoemde ergonomische Kombibaden die nog meer ruimte bieden. We zien in het interieur van de c-compactline en c-tourer zelfs elementen terug uit de zeer luxe Liner-klasse van Carthago.

c-tourer met Ster

De c-tourer – zowel de integraal als halfintegraalversie – kreeg naast de Fiat Ducato ook de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Beide voorzien van het speciale verlaagde AL-KO chassis. Met name de moderne cockpit van de Mercedes mag gezien worden. Deze is voorzien van talrijke assist-systemen en het MBUX-multimediasysteem. Ze tillen deze serie naar een hoger niveau.

De c-tourer (hiernaast de halfintegraal) is er als halfintegraal en als integraal. Op Fiat Ducato of Mercedes Sprinter. Tel je alle verschillende uitvoeringen bij elkaar op, dan zijn er dat maar liefst 25. Waarmee iedereen precies die c-tourer kan vinden die voor de volle honderd procent aan alle wensen voldoet.

Full led-koplampen

De c-compactline en c-tourer krijgen dezelfde update. Naast het genoemde nieuwe meubelontwerp in het interieur en de vernieuwde achterkant zien we ook een ander dashboard. Daarnaast beschikken de c-tourer integraalmodellen op Mercedes Sprinter vanaf dit seizoen over nieuwe full led-koplampen. Deze zijn exclusief voor Carthago ontwikkeld.

De koplampen zijn inclusief led-dagrijverlichting en led-lichtstrip verkrijgbaar. De elegante led-verlichting is een combinatie van alle verlichting. Zowel het groot- als dimlicht, het positielicht en de dagrijverlichting. Ook het knipperlicht is hierin opgenomen.

Nog meer nieuws

Naast de bovengenoemde aanpassingen zijn er nog de nodige updates die Carthago serie-overstijgend voor het nieuwe seizoen invoert. Zo krijgen alle campers op het Ducato Maxi chassis nieuwe lichtmetalen wielen. In de keuken treffen we vanaf het komende seizoen koelkasten aan uit de 10-serie van Dometic. Deze hebben een deur die aan beide zijden is te openen.

Een oven met grill-functie op een aangename hoogte is optioneel verkrijgbaar in talrijke modelen. En last but not least is er keus uit nieuwe stofdessins. Het aanbod gaat van volledig stof naar een combinatie van stof en leer tot volledig leer. Of het nu gaat om de serie, de indeling, het basisvoertuig of het dessin: er valt bij Carthago heel wat te kiezen.