5 x niet te
missen

Wandelroutes Zwarte Woud

Grosse Runde

De wandelroute Große Runde gaat via de Teufelsmühle. Deze route heet natuurlijk niet voor niets de ‘Große Runde’. Niet alleen ben je 15 kilometer onderweg. De route is ook behoorlijk pittig te noemen. De sportieve wandelaar komt dan ook volledig aan zijn trekken. Omdat deze route zoveel wandelplezier brengt, is hij door de Duitse wandelbond gecertificeerd als Droomroute. Je bent zo’n vijf uur onderweg.

Water Woud en Weide

De wandelroute Water, Woud en Weide is 13 kilomter lang. Het begin- en eindpunt kun je zelf kiezen. Dat ligt naar keuze in Calw of Teinach-Zavelstein. Terwijl het water rustig rond je voeten kabbelt, geeft het zachte mos je het gevoel dat je zweeft.

Je loopt langs het schavot van Calw en geniet van het uitzicht vanaf de Stubenrots.

De Teinacher

De 11,5 kilometer lange Teinacher-wandeling loopt vanaf de start in Bad Teinach langs de rand van het bos. Via de Mathildenstaffeln ­– meer dan 600 stenen treden – wandel je omhoog naar de hoogvlakte bij Emberg.

Daarna volgt een prachtig bospad naar het romantische Zavelstein met zijn indrukwekkende kasteelruïne.

De Zevenbergenroute

Op de Zevenbergenroute ­– met een lengte van 21 kilometer – kun je flink wat hoogtemeters maken. Je wordt beloond met fantastische uitzichtpunten. Hier staan bankjes waar je kunt genieten van de vergezichten. De route start op de Schlossberg, gevolgd door de beklimming van de Kilberg, Lemberg, Ziegelberg en Steinberg. Vanaf de Wolfsberg gaat het de Galgenberg op en tenslotte naar de Eisberg.

Kamperen in het Zwarte Woud

Je kunt in het Zwarte Woud ook fantastisch kamperen op een van de bosrijke campings of langs de mooie rivieren Nagold en Enz. Veel campings hebben meerdere sterren en bieden mooie zwembaden, animatie en barbecueavonden in de vrije natuur. Camping Kleinenzhof van de familie Harter heeft bijvoorbeeld vijf sterren. Het is een heerlijke uitspanning met alle faciliteiten, e-bikeverhuur en vele excursies. De Regenbogencamping in Bad Liebenzell is heel idyllisch gelegen aan de Nagold. Hier heb je behalve een mooi openluchtzwembad ook een tennisbaan en een culinair restaurant. Voor meer informatie: www.mijn-zwartewoud.nl.