De compacte instapcaravan

De instapcaravan van nu. Dat is een prima caravan waarin je niets tekortkomt. En dat voor een prettige prijs. Voor wie fris begint in de caravanwereld. Of voor wie simpelweg niet teveel wenst te betalen. De ruime keus maakt wel dat het nog even zoeken is naar de best passende caravan.

Dethleffs C'joy 410 QL

De C'joy van Dethleffs is een product van de Erwin Hymer Group. Achterin zien we een ruime zitgroep in de lengte. Hij lijkt wat dat betreft veel op de kleine Bürstner Premio die uit dezelfde fabriek rolt. Investeer in twee accessoirepakketten en je hebt een heel complete caravan. Wil je autark onderweg zijn, dan is er optioneel nog een huishoudaccu met omvormer toe te voegen. De C'joy heeft vier slaapplaatsen. Hij weegt leeg 849 kilo en kan tot 1100 kilo worden beladen.

Met Ikea-box in disselbak

De C'joy van Dethleffs heeft een totale lengte van 6,14 meter. Hij is optioneel op te waarderen tot 1360 kilo. De prijzen beginnen rond de 13.500 euro. Naar de site van Dethleffs.

Weinsberg CaraCito 390 QD

De CaraCito van Weinsberg is bijzonder. Niet alleen omdat hij een gunstig prijskaartje heeft. Of door zijn complete uitrusting: zelfs een bankairco is standaard. Hij is vooral bijzonder omdat je tevergeefs zoekt naar een gasfles. Die zit er namelijk niet in. Koken doe je keramisch. Verwarmen doet de ingebouwde airco. De koelkast werkt op 12 en 230 volt. Het design is fris en modern. Er zijn vijf verschillende indelingen om uit te kiezen. VaN de 390 QD tot aan de 500 QDK.

Optioneel ook met gasfles

Is gasloos je toch te modern? Dan kun je er optioneel voor kiezen om toch een gasfles in de dissel te hebben. De prijs van deze nieuweling ligt rond de 11.000 euro. Naar de site van Weinsberg.

Caravelair Alba 390

De Franse caravanbouwer Caravelair heeft een naam hoog te houden als het gaat om compact en betaalbaar. De Alba 390 doet dat prima. Al kun je eigenlijk niet zonder de twee extra accessoirepakketten van een kleine 1600 euro. Daarin zaken als leesspots en schokbrekers, die je echt nodig hebt. Maar dan heb je ook een prima caravan. Het dak en de bodem zijn van gfk. De Alba 390 heeft een lengte van 5,70 meter en staat op een chassis van Trigano.

Vier slaapplaatsen

Het leeggewicht van deze Alba bedraagt 757 kilo. Hij mag tot 1000 kilo worden beladen. Optioneel zelfs tot 1300 kilo. De Alba 390 is er vanaf 12.695 euro. Naar de site van Caravelair.

Adria Aviva 400 PS

Adria heeft het over het nieuwe kamperen. De Aviva is natuurlijk ook niet voor niets de winnaar van de Europese Innovatie Award. Een eigentijdse lichtgewicht met innovatieve oplossingen. Vier slaapplaatsen op nog geen zes meter lengte. En een leeggewicht van slechts 821 kilo. Veel daglicht in het interieur door het flinke dakluik en het grote raam in de voorkant. Handig detail: de spots zijn voorzien van een usb-aansluiting. Voor het opladen van bijvoorbeeld je mobiele telefoon.

Adria All-inn: een complete caravan

De Aviva is uitgerust volgens het Adria All-inn principe. Dat wil zeggen dat je tijdens je vakantie helemaal niets tekortkomt. De 400 PS heeft een maximaal gewicht van 1100 kilo. Naar de site van Adria.

LMC Style 410 D

De LMC is een ruime instapper. Mede doordat de kast hier eens niet tussen de zithoek en het bed in staat. Daar is het keukenblok namelijk geplaatst. Hierdoor toont het interieur ruimer. Want je kijkt van voor tot achter. De hoge koelkast ­– inhoud 141 liter ­­­– staat tegenover de keuken, naast de deur. De opbouwtechniek zonder hout komt rechtstreeks uit een duurdere prijsklasse. Daarom geeft LMC ook twaalf jaar waterdichtheidsgarantie op de Style. Optioneel kun je kiezen voor een gladde buitenbeplating.

Op AL-KO chassis met antislingerkoppeling

De LMC Style 410 D weegt rijklaar 1094 kilo. Hij kan tot 1300 kilo worden beladen. De totale lengte bedraagt 6,46 meter. Naar de site van LMC.