Creatieve crossovers

De crossover is een mix van de halfintegraal en de alkoof. Hij lijkt het meest op de eerste campervorm, maar dan met voorin een verhoogde bult in het dak. Die schept in het interieur extra plek voor het hefbed.

Adria Matrix

De Matrix van Adria is er in drie uitrustingniveau's: de Plus, Axess en Supreme. Daarna is er nog keus uit verschillende indelingen en bekledingen. Maar dan ben je er nog niet. Want er zijn ook verschillende motoren en gewichten om uit te kiezen. Zo krijg je altijd de Matrix die precies bij je past. Helemaal modern zijn de zogenaamde 'open salon'-indelingen. De zithoek heeft dan banken tegenover elkaar.

Precies de Matrix die bij je past

Basisvoertuig is de Fiat Ducato. De Matrix heeft tot aan vijf slaapplaatsen. Het hefbed is elektrisch, de verwarming in de Supreme is van Alde. De Matrix is te koop vanaf 77.290 euro. Naar de Adria-site.

Eura Mobil Profila RS

Acht verschillende indelingen. Allemaal met een hefbed boven de zithoek. De verwarmde dubbele bodem is standaard. De watertanks zijn geïsoleerd en verwarmd. Je kunt er dus ook prima mee op wintersport. Een camper voor het hele jaar. De wanden zijn houtvrij en van gfk. Basis is de Fiat Ducato met standaard 140 pk. Er zijn twee lengtes van de Profila RS: 6,99 meter en 7,41 meter. Alle indelingen hebben tot aan vier slaapplaatsen.

Winterhard

Enkele bedden, een Frans bed, queensbed of een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Alles kan. Samen met het weggewerkte hefbed zijn er altijd vier tot zes slaapplaatsen. Vanaf zo'n 78.000 euro. Naar de site.

Bürstner Ixeo

De Ixeo is verkrijgbaar in vier verschillende indelingen. Van de T 690 G via de 720 en 728 tot de T 736 G. De eerste drie hebben enkele bedden. Daar maak je desgewenst een ruim tweepersoonsbed van. De laatste heeft een queensbed. De Ixeo biedt slaapplaats voor tot aan vijf personen. Om hem verder aan te kleden, zijn er maar liefst vijf verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen. Geen bult, toch een crossover.

Thermofloor met dubbele bodem

De stahoogte bedraagt een aangename 2,05 meter. De Ixeo blijft onder de 3500 kilo-grens. Alle indelingen hebben vier zitplaatsen voorzien van gordel. Prijzen vanaf 82.140 euro. Naar de site van Bürstner.

Kabe Travel Master

De Travel Master-serie van Kabe telt zeven indelingen. Twee daarvan zijn een crossover. Dat zijn de x740 LGB en LXL. De LGB heeft enkele bedden achter. Samen met het hefbed zijn er vier slaapplaatsen. Hij is 7,40 meter lang. De LXL heeft op dezelfde lengte een Frans bed achterin. Daarnaast de badkamer. Zoals het een Kabe betaamt, zijn ook deze crossover-modellen extreem winterhard. Basisvoertuig is de Fiat Ducato.

Twee tot zes slaapplaatsen

De Alde centrale verwarming is standaard. De Travel Master is 2,5 meter breed. De camper is op te waarderen tot een maximaal toegestaan totaalgewicht van 5250 kilo. Naar de site van Kabe.

Sun Living S-serie

De crossover-camper met Sun Living Exclusive kenmerken. Dat is de S-serie. Vijf modellen: de SL, de DF, de DK en de SC in vier lengtes. Vanaf 5,9 meter via 6,7 en 6,9 tot aan 7,4 meter. Het hefbed voorin is optioneel. Nieuw in de S-serie is de S 70 SP. Deze heeft vijf gehomologeerde (d.w.z. met gordel en dus goedgekeurd tijdens het rijden) zit- en vijf slaapplaatsen.

Speciaal hefbed zakt omlaag en schuift naar voren

De S 70 SP is net geen zeven meter lang. Hij is 2,32 meter breed. Het leeggewicht is een mooie 2951 kilo. Hij staat in de showroom vanaf 60.390 euro. Naar de site van Sun Living.