Carthago 2021:

c-tourer op Mercedes

De c-tourer is er nu ook met de Mercedes Sprinter als basis.Zowel als integraal als halfintegraal. Maar er is meer te melden voor het nieuwe modeljaar.

Nieuwe c-tourer met ster

De c-tourer VS 30 halfintegraal op Mercedes is er standaard in de kleur grau-weiss. Opvallen doen de chromen ribben van de grill. Uiteraard met de Mercedes-ster in het midden. De halfintegraal is er in de indelingen 143 LE, 148 LE H met een lange bank in de zithoek en 149 LE. Tot zover allemaal met enkele bedden achterin. De 150 QB heeft ­een queensbed. De c-tourer op Mercedes is voorzien van o.a. Distronic, rem-assist en bandendrukcontrole. De c-tourer staat op een verlaagd AL-KO Carthago Special chassis. Opvallen doen de Carthago full-led koplampen.

Als integraal is de c-tourer er met een maximaal gewicht van 3500 kilo (b-rijbewijs) of 4500 kilo. De integraal kent dezelfde indelingen als de halfintegraal.

Update c-tourer op Fiat

De c-tourer blijft ook leverbaar met de Fiat Ducato als basis (foto hiernaast). Ook dan als integraal en als halfintegraal. Deze versie krijgt een compleet nieuwe achterkant met geïntegreerde achterlichten. We zien een nieuwe striping. Ook hier de fraaie full-led koplampen. Het interieur werd voor het nieuwe modeljaar onder handen genomen. Zo zien we andere bovenkasten boven de zithoek. Onder de bank van de zithoek een handig opbergrek voor de schoenen. In de 143 LE een nieuw media-meubel voor de 32 inch tv. De keuken is voorzien van een oven (behalve in de 144 LE/QB). Nieuw ontworpen is ook de uittrekbare opstap naar de enkele bedden.

Liner for two en meer

Bij de Liner for two (interieurfoto hiernaast) een compleet nieuwe voorkant. De voorruit werd 13 centimeter hoger. Daaronder een nieuwe grill en de full-led koplampen. Het interieur werd opgewaardeerd. Een oven in de keuken is optioneel. De Liner krijgt de assist-systemen van de Iveco mee. Zoals zijwind-assist en afstandsbewaking.

De c-compactline krijgt dezelfde update als de c-tourer. Naast een nieuwe achterkant zien we ook een nieuw dashboard. Ook werd het led-lichtconcept vernieuwd.

chic c-line, e-line en S-plus

De chic c integraal krijgt eveneens de full-led koplampen. En een nieuwe binnenbekleding van de achterwand in de garage. Inclusief sjorbanden. Er is meer ruimte in de badkamer. De indeling 5.0 QB suite komt te vervallen. Bij de e-line en s Plus zien we – door een aantal aanpassingen – minder gewicht op de vooras. We zien een ronde vorm bij de hoek van de XL zitbank en meer led-verlichting. Een Nespressocupjes-machine is optioneel. Ook hier de assist-systemen van Iveco. Algemeen Carthago 2021 nieuws: alle heavy-chassis modellen krijgen tenslotte nieuwe 16 inch alu-velgen. En de 8 serie koelkasten van Dometic worden vervangen voor de 10 serie met dubbelzijdig openende deur.