5 x niet te
missen

Franse meren

Lac de Sainte-Croix

Het Lac de Sainte-Croix is een groot stuwmeer en ligt in de Provence. Het meest bekende plekje hier is de Gorges du Verdon. Het meer en zijn omgeving gelden als een van de mooiste natuurgebieden van Frankrijk. De waterkleur maakt keer op keer indruk. Het felle turquoise nodigt uit tot een frisse duik. Je kunt er een elektrisch bootje huren, zeilen en kanoën. Mooie stranden; een paradijs.

Lac de Gérardmer

Het Lac de Gérardmer vinden we in de Vogezen. Het is een mooi bergmeer omgeven door dichte dennenbossen. Het is een echte frisse-lucht-bestemming. Een aanrader is wandelen op het hoge wandelpad rond het meer. Geweldige uitzichten zijn je beloning. Met zeilen, waterfietsen en zwemmen krijg je hier je tijd om. Gérardmer is ook de naam van de bekende badplaats aan het meer.

Lac du Bourget

Het Lac du Bourget ligt in de Franse Alpen bij Chambéry. Het is met 42 vierkante kilomter het grootste gletsjermeer van Frankrijk. Hier staat de abdij van Hautecombe. Zeker even bezoeken. Veel watersportactiviteiten rond de badplaats Aix-les-Bains. Deze plaats kreeg de bijnaam ‘Rivièra van de Alpen’. Het water is blauw en het meer is vooral een oase van rust. Veel vogelsoorten, bevers en vissen.

Lac du Pareloup

Het Lac du Pareloup ligt in Aveyron. Het is een 13 vierkante kilometer groot kunstmatig meer dat ontstond na de aanleg van een stuwdam. Het meer ligt tussen Millau en Rodez. Kenmerkend zijn de vele groene baaien met zandstrandjes. Vanaf de strandjes kijk je uit op de eilandjes in het meer. Daar kun je met je zeilboot of SUP board naartoe. Er zijn ook twee grotere zandstranden.

Lac d'Hourtin

Lac d'Hourtin ligt ten noordwesten van Bordeaux in Les Landes. Dit is met 58 vierkante kilometer het grootste zoetwatermeer van Frankrijk. Het meer ligt aan de rand van dennenbossen, dichtbij de Atlantische Oceaan. Zonnen, zwemmen en watersporten staat hier op het programma. Veel zandstrandjes. Door de vlakke omgeving kun je hier ook met kinderen mooie fietstochten maken.