Hobby's nieuwe topper: de Maxia

Hobby introduceerde dit jaar een heel nieuwe caravan voor de top van hun gamma. Er is nog niet heel veel aandacht aan besteed, daarom: de Maxia.

Scandinavisch design

In de Maxia omarmt Hobby het Scandinavische design. Niet zo gek, want Hobby wil juist in die markt ook groeien. Denemarken en Zweden zijn landen waar Hobby nog niet zo'n stevige voet aan de grond heeft als in Duitsland of Nederland, dus die stap is verklaarbaar. Daarnaast geven de Scandinaviƫrs meer geld uit aan hun caravan. Kijk bijvoorbeeld naar Kabe en Polar. En Hobby zou Hobby niet zijn als ze daar geen voordelige caravan voor zouden kunnen maken.

Minder traditioneel

De indelingen van de Maxi zijn helemaal Hobby. Er is een Maxia 495 UL met enkele bedden en een rondzit. Deze heeft een totale lengte van 7,20 meter, een breedte van 2,30 meter en een gewicht van 1500 kilo. Dit model zien wij uiteindelijk ook wel in Nederland verschijnen. De grotere 660 WQM is voorzien van een dwars queensbed en een badkamer over de hele breedte achterin de caravan. De keuken bevindt zich in de kop en er is een rondzit tegen de linkerzijwand geplaatst. De Maxia 660 WQM is 8,30 meter lang, 2,50 meter breed en heeft een 1900 kilo as. Een gewicht dat verhoogd kan worden tot 2200 kilo omdat dit een tandemasmodel is.

Stijlvol en rustig

Met name in het interieur valt op dat dit een heel andere Hobby is. De meubelpanelen hebben een rustig licht houtdesign gecombineerd met gebogen witte kastkleppen. Een groot deel van de haaks geplaatste wanden zijn donkergrijs waardoor ze optisch minder aanwezig zijn. Op de artist impressie links zie je het interieur van de 660 WQM.

Wintervast en comfortabel

De Maxi is standaard uitgerust met een Truma combi 6. Deze kachel is een verwarming en boiler en al standaard in veel campers. De warmte wordt door middel van luchtslangen door de caravan getransporteerd. Optioneel kun je kiezen voor de Truma Combi 6E die kan naast gas ook op elektriciteit verwarmen en is een optie die je altijd zou moeten aanvinken. Daarnaast is de grandioze ALDE-verwarming met vloerverwarming te kiezen. Dit is een echte topkachel. Caravans die voor Scandinaviƫ zijn bedoeld, worden eigenlijk alleen maar met deze kachel uitgerust. Hij werkt net als de verwarming thuis door middel van vloeistof die door radiatoren stroomt. Heerlijke warmte en natuurlijk kun je die kachel ook elektrisch gebruiken.

Alles luxe

De Maxia vervangt het huidige topmodel 'Premium'. De Maxia zal niet naadloos bij die kopersgroep passen, verwachten wij. De caravan is veel meer ingetogen dan de scheidende Premium die een luxueus gestroomlijnd uiterlijk heeft. Ook in het interieur veel minder bling en meer rust. Wat denk jij van deze Hobby?