De bijzondere Sunlight Adventure Edition integraal en Cliff RT buscamper

Sunlight biedt met de Adventure Editions een hele reeks aan actiemodellen. Buscampers, smalle vans, halfintegralen én integralen. We bekijken hier de integraal en de buscamper Cliff RT met rooftop.

De integraal als speciale Adventure Edition

De Sunlight Adventure Edition was al een plaatje om te zien. Met het nieuwe front oogt hij ook sportief en stoer. Daarvoor zorgt de nu zwarte grill in combinatie met de zwarte omranding van de koplampen. Het maakt het front volwassener. Opvallen doen de mooie 16 inch lichtmetalen wielen. Evenals de matzwarte Adventure-striping aan de zijkant. De cabine loopt naadloos over in het woongedeelte en is voorzien van een dakraam. Ook in de deur – met hor – naar het woongedeelte zit een raam. Een bestuurdersdeur is standaard. De opstap is elektrisch en de garage heeft een handig stopcontact.

In drie verschillende indelingen

De Sunlight Adventure Edition integraal is er in drie verschillende indelingen: de I 67 S, de I 68 en de I 69 L. De eerste twee hebben enkele bedden. De laatste heeft achterin een queensbed. Ze hebben alle drie standaard een extra hefbed boven de zithoek voorin. Ook hebben ze allemaal vier zitplaatsen voorzien van een gordel. De I 67 S is 6,98 meter lang. De andere twee indelingen zijn 7,41 meter lang. De stahoogte binnen bedraagt een aangename 2,10 meter. Alledrie de modellen blijven onder de 3500 kilo-grens. Voor alle andere cijfers verwijzen we naar de site van Sunlight.

Buscamper Cliff RT heeft een rooftop

De letters RT in de naam staan voor rooftop: een slaaphefdak. Dit is meteen het grootste dat momenteel verkrijgbaar is. Dat zorgt voor een bedmaat van 2,06 bij 1,43 meter. De RT is niet alleen een buscamper met vier slaapplaatsen. Hij heeft ook flink wat ruimte. Aan een telescopisch uitschuifbare ladder, een uitvalnet voor kinderen en een comfortabele kunstof lattenbodem is allemaal gedacht. Het dak is dubbelwandig en het tentdoek is voorzien van ritsen. Het kan aan alle kanten open. Dat zorgt voor heel veel licht en frisse lucht in de buscamper. Horrengaas zorgt desgewenst dat er geen insecten binnenkomen. Het uitzicht mag er ook zijn.

In vier verschillende indelingen

De Sunlight Cliff RT in Adventure-uitvoering is er in vier smaken. De meest compacte is de 540 RT. Deze heeft een lengte van slechts 5,41 meter en een tweepersoonsbed dwars achterin. Dan zijn er de 600 en 601 RT. De lengte is 5,99 meter. Ook hier een dwarsgeplaatst bed achterin. De 601 heeft een extra tweede bed boven het eerste. En daarmee heeft hij geen vier slaapplaatsen, zoals de 540 en 600, maar zes. Tenslotte is er de 6,36 meter lange 640 RT. Deze heeft achterin twee enkele bedden in de lengterichting. Wat alle uitvoeringen gemeen hebben, is de breedte van 2,05 meter en de hoogte van 2,89 meter. De stahoogte is 1,90 meter. Ook hebben ze allemaal vier zitplaatsen met gordel.

Actiemodel = voordeel

De Sunlight Adventure Editions zijn actiemodellen. Voor de gemonteerde extra's betaal je heel wat minder dan wanneer je ze los zou bijkopen. Het voordeel voor de klant loopt op tot tegen de 6000 euro.

- De integraal in de Adventure Edition-uitvoering is verkrijgbaar vanaf 86.690 euro.

- De Cliff RT buscamper in Adventure Edition-uitvoering is verkrijgbaar vanaf 62.590 euro.

Op de site van Sunlight kun je ook de Van (de smalle halfintegraal) en de gewone halfintegraal als Adventure Edition bewonderen.