5 x niet te
missen:

De mooiste stranden

La Concha Beach, Spanje

Volgens velen het mooiste van Europa. Heerlijk ruim, 1350 meter lang en gemiddeld 40 meter breed. Het is het belangrijkste strand van de stad San Sebastian. Het ligt aan de schelpvormige Concha Baai – Concha betekent schelp – en eindigt bij de Pico de Loro, een smalle overgang van rotsen die verdwijnt bij vloed.

Bournemouth Beach, Engeland

Bournemouth Beach is negen kilometer lang. De rijkere Engelse gepensioneerden kochten hier een huisje. Aan de boulevards vind je grote hotels. De kustweg loopt naar de plaatsen Boscombe en Poole. Via kronkelpaadjes is het strand bereikbaar. AIs het zeewater te koud is kun je uitwijken naar een overdekt bad met sauna en Turkse baden.

Porto Katsiki, Griekenland

De groene, ovaal gevormde rots maakt dit strand aan de Ionische zee anders dan de andere. Het strand ligt in de schaduw van deze rots. Het is goed bereikbaar en ligt op ongeveer 40 kilometer van Lefkada, het hoofdstadje van het eiland Lefkas. Boven op de rots is een aantal taverna’s met een mooi uitzicht op het turquoise gekleurde water gevestigd.

Zlatni Rat - Kroatië

De zogenaamde Gouden Hoorn van Kroatië op het eiland Brac.

Door wind, golven en stroming verandert het voortdurend van vorm. Vele dennenbomen aan de voet van het goudgele kiezelstrand zorgen voor schaduw. Het strand is lang en smal, loopt zo’n 500 meter de zee in en er is altijd een plekje uit de wind.

Algar de Benadil, Portugal

Het zuidwestelijkste puntje van Portugal heeft een ruige, geelrode kust. Veel stukken strand liggen tussen hoge kliffen en zijn alleen vanaf de zee te bereiken. Een bootje of een waterfiets huren dus. Soms lopen ze over in een grot. Aan schaduw is hier geen gebrek.