5 x niet te missen

in de Moezelstreek

Geierlay hangbrug

Als je last hebt van hoogtevrees kun de Geierlay hangbrug beter overslaan. De 360 meter lange brug hangt namelijk zo'n honderd meter boven het Mörsdorfer Bachtal. De brug is zeven dagen per week geopend en je mag er gratis overheen wandelen. Durf je het aan, dan geniet je van een fantastisch uitzicht.

Ga voor meer informatie naar de website van de Geierlay-brug.

Beilstein

Beilstein is misschien wel het meest fotogenieke stadje van in de Moezelstreek. Het heeft niet voor niets de bijnaam Doornroosje van de Moezel.

Smalle, kronkelende straatjes, kleine vakwerkhuizen met bloemballen vol kleurrijke geraniums, een knus marktplein met gezellige terrasjes en de ruïne van Burg Metternich maken van Beilstein een dorpje waar je alleen maar vrolijk van kan worden.

Burg Eltz

Het kasteel tussen Koblenz en Cochem lijkt rechtstreeks uit een Disney-film te komen. Burg Eltz staat op een tachtig meter hoge rots waar het de tand des tijds goed heeft doorstaan. Alle torens van het in 1157 gebouwde kasteel staan nog fier overeind. Burg Eltz is dan ook een van de populairste attracties van de Moezelstreek.

Burcht Eltz is vanaf 1 april tot 1 november dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Volwassenen betalen 12 euro voor een ticket. Meer weten? Kijk dan hier.

Trier

De oudste stad van Duitsland staat vol met bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd, zoals de Dom, het Amfitheater, Basilica van Constantijn en natuurlijk de stadspoort. Deze Porta Nigra – de zwarte poort – dankt zijn naam aan zijn kleur, die door de jaren heen steeds donkerder is geworden. Het gebouw blijft evengoed indrukwekkend en staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verder heeft Trier gezellige winkelstraten en veel restaurants en terrasjes. Kortom, een stad die voor ieder wat wils biedt.

Wijnfeesten

In september zijn de druiven klaar voor de oogst en dat wordt gevierd. Versierde straten, kleurrijke optochten, muziek en wijn, heel veel wijn. De Duitse wijnfeesten zijn beroemd. Ben jij wel in voor een bezoek aan de Moezel en houd je van een feestje? Ga dan vooral in de maand september.

Hier vind meer informatie over wijnfeesten in de Moezel.