BusBiker: fietsendrager voor buscampers

Fietsen zijn onmisbaar als je met de camper op vakantie gaat. Voor die mooie tocht langs het water, om een drankje te gaan drinken in dat leuke dorp, voor een sportieve rit die je op Strava kunt zetten én om boodschappen te doen. Fietsen meenemen is geen problemen met de flexibele fietsendrager BusBiker, die op vrijwel alle buscampers past.

Niet meer hoog tillen

De tijd dat je flinke spierballen moest hebben om je fiets hoog op de fietsendrager van een camper te tillen, is voorbij. De BusBiker ­­– je hebt de naam vast wel eens gehoord – is speciaal ontworpen voor buscampers. De drager is eenvoudig te bevestigen op bijvoorbeeld de Fiat Ducato, Citroën Jumper en Peugeot Boxer. De BusBiker wordt ter hoogte van de trekhaak gemonteerd. De fiets hoeft dus maar een klein stukje te worden opgetild om hem in een van de twee de rijgoten te zetten. Zekeren is zo gebeurd met de zogenoemde bike blocks.

Achterdeuren altijd bereikbaar

De BusBiker is helemaal toegerust op het gebruik van een buscamper. Daarom blijven de achterdeuren gewoon bereikbaar, ook al is de fietsendrager gemonteerd. Heb je iets nodig uit de camper of wil je de deuren een tijdje open zetten? Dan schuif je de BusBiker moeiteloos aan de kant, óók als de fietsen erop staan. En als je op pad gaat zonder de fietsen, klap je de drager in óf je tilt hem er helemaal af. Fluitje van een cent.

Twee configuraties BusBiker biedt twee configuraties. Beiden hebben een maximale draaglast van 80 kilo, zijn compact, geschikt voor e-bikes en demontabel. De meest gekozen uitvoering is de BusBikerX290 Light, die 49,8 kilo weegt en te koop is vanaf 1899 euro. De BusBiker XM290 weegt 57 kilo, is uitgerust met een trekhaak en heeft een adviesprijs vanaf 2199 euro.

Opties Voor de BusBiker zijn allerlei opties beschikbaar. Zo kun je een derde wielgoot bijbestellen. En wil je helemaal niet tillen? Kies dan voor een oprijgoot, waarmee je de fiets nóg makkelijker op de drager zet. Een afneembare trekhaak behoort ook tot de opties.

Van stadsfiets tot mountainbike

Welke fiets je meeneemt op vakantie hangt af van de activiteiten die je gaat ondernemen. Wordt het de racefiets voor langere tochten op je vakantiebestemming? Of toch de e-bike om rustig samen over de mooiste paden te toeren? Misschien de mountainbike voor die uitdagende bospaadjes? Of toch de stadsfiets om mee naar de winkel en het dichtstbijzijnde dorpje te rijden? En willen de kinderen ook nog een eigen fiets mee? Genoeg om over na te denken! Want welke fietsendrager kan je het beste aanschaffen? Gelukkig biedt de website van BusBiker uitkomst. Daar kan je precies kijken wat voor exemplaar bij jou past. Ook vind je BusBiker-dealers in de buurt. Via onderstaande button kom je op de site.

Social share