Campings

aan de Duitse Moezel

Family Camping in Mesenich a/d Mosel

Direct aan de Moezel en omgeven door wijngaarden, bergen en bossen ligt Family Camping. Mesenich is een echt wijndorp. De toeristische trekpleister Cochem is 14 kilometer verderop te vinden. Family Camping telt 98 staanplaatsen, die door druivenranken van elkaar zijn gescheiden en allemaal een eigen 6A-stroompunt hebben. Vaste seizoensplaatsen zijn er niet. Zo heb je volgens de camping gewoon kans om je kampeermiddel aan de Moezel te zetten. Ook zijn er veertien ingerichte bungalowtenten. Family Camping heeft een (onverwarmd) buitenbad en een peuterbad.

Camping Holländischer Hof in Senheim

Kan je Nederland niet missen tijdens je vakantie aan de Moezel? Kies dan voor camping Höllandischer Hof, die niet voor niets de slogan ‘Dáár voel je je thuis’ heeft. De viersterrencamping ligt op een schiereiland in de rivier, tussen de plaatsen Cochem en Zell. En je raadt het misschien al... de eigenaren zijn Nederlands. Gasten kunnen hier terecht met hun eigen kampeermiddel. Daarnaast verhuurt de camping caravans van Dethleffs, Hobby en Tabbert. Höllandischer Hof heeft een restaurant en een winkel met Nederlandse en Duitse producten. Het hele seizoen is er een recreatieprogramma voor volwassenen. In de zomer ook voor kinderen en jongeren.

Camping Georgshof in Wintrich

Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen op camping Georgshof in Wintrich. De eigenaren hebben een eigen wijngaard waar Riesling-wijnen vandaan komen. Het is mogelijk om onder begeleiding een bezoek aan de druivenstokken te brengen, natuurlijk in combinatie met een wijnproeverij. Camping Georgshof telt veertig ruimte staanplaatsen, allemaal met 16 ampère stroom. Verspreid over het terrein zijn waterpunten te vinden. Wintrich is een echt wijndorp met smalle straatjes en de kenmerkende Duitse vakwerkhuizen. Het plaatsje ligt tegen de Eifel aan. In de buurt zijn allerlei excursies te doen en steden te bezoeken.

Camping Igel in Igel

Hou je van wandelen en fietsen? En kan je een mooie stad wel waarderen? Neem dan een kijkje op de site van camping Igel in de gelijknamige plaats aan de linkeroever van de Moezel. Langs de camping loopt de Moselradweg, een bekende fietsroute. Camping Igel heeft een kleine taverne waar je iets kunt eten of drinken. Met mooi weer kies je natuurlijk voor het terras met uitzicht op de Moezel. De camping heeft een aanlegsteiger voor kano’s en kajaks en op 100 meter is een helling voor motorboten te vinden. De stad Trier ligt op 9 kilometer en de stad Luxemburg op 35 kilometer.

Meer campings

Heb je onze nieuwe campingpagina al gezien? Er komen wekelijks campings bij. Vaak campings waar we zelf zijn geweest en waarover we iets te vertellen hebben. Informatie uit eerste hand. Van Oostenrijk tot Kroatië.

Mosel Campingplatz Rissbach in Traben-Trarbach

Aan de oever van de Moezel, op loopafstand van het dorp Traben-Trarbach, ligt Mosel Campingplatz Rissbach. De camping is in handen van de Nederlandse broers Edwin en Karel. Heb je geen eigen kampeermiddel om op een van de toeristische plaatsen te staan? Kies er dan voor om te overnachten in een wijnvat. Van mei tot september kunnen kampeerders een duik nemen in een van de zwembaden. Ook kun je ’s zomers afkoelen in de Moezel. Mosel Campingplatz Rissbach heeft een eigen restaurant met lokale vleesgerechten en wijn uit de regio. De camping is een goede uitvalsbasis om wijnfeesten of wijnproeverijen te bezoeken.

Nog meer campings en camperplaatsen

Download onze GRATIS app Camperplaatsen.nl. Je vindt er camperplaatsen en campings in heel Europa. We werken hem dagelijks bij en bouwen zo aan een compleet nieuw platform voor campings en camperplaatsen.