LMC Innovan buscamper

Bij LMC is de buscamper terug van weggeweest. De LMC Innovan staat op de Fiat Ducato en is er in drie verschillende indelingen. Nog dit jaar komt er een compleet uitgeruste First Edition.

Innovan voor instapprijs

De Innovan is een zogenoemd instapmodel. Dat zie je overigens alleen aan de prijs; niet aan de uitrusting. De Innovan is een rechttoe rechtaan buscamper. De drie verschillende indelingen zijn – zoals dat heet – klassiek. Achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed of enkele bedden. In de opening van de schuifdeur het keukenblok. Daar tegenover de compacte badkamer (foto hiernaast). Met een wastafel in de hoek en daaronder opbergruimte. Handig: deze opbergruimte is van buiten de badkamer toegankelijk.

Drie indelingen, optioneel slaaphefdak

De Innovan komt beschikbaar in drie verschillende indelingen. Die beginnen bij de 540. Deze is 5,41 meter lang, 2,05 meter breed en 2,65 meter hoog. Hij heeft achterin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Bij een maximum totaalgewicht van 3300 kilo blijft er een mooie 670 kilo aan laadvermogen over. De 600 is 5,99 meter lang en heeft dezelfde indeling. De grootste Innovan is de 640 met een lengte van 6,36 meter. Deze heeft achterin enkele bedden in de lengterichting. Heb je meer dan twee slaapplaatsen nodig? Kies dan voor het optionele slaaphefdak. Je hebt er zo twee extra slaapplaatsen bij. En een speelzolder voor de kids.

Licht en modern interieur

De LMC Innovan heeft een dinettebank en twee draaibare cabinestoelen als zithoek. Ze staan rond een deelbare tafel. De dinettebank is voorzien van Isofix-bevestigingspunten. De kleuren wit en grijs overheersen in het interieur, met hier en daar een houttint. De Innovan heeft daarmee een licht en modern interieur. Het ontbreken van deurgrepen op de bovenkasten en kasten van het keukenblok geeft het geheel een strak aanzien.

In vier verschillende kleuren

De koelkast staat op de kopse kant van het keukenblok. Dat is handig. Zo kun je namelijk ook van buiten een koel drankje pakken. Doordat het keukenblok doorloopt tot tegen het bed, heb je vrij zicht van voor tot achter. Dat doet ruimtelijk aan. De geïsoleerde en verwarmde watertank is weggewerkt in de vloer. Dat scheelt bagageruimte. De verwarming in de Innovan werkt op diesel. De LMC Innovan buscamper is leverbaar in vier verschillende kleuren. Dat zijn wit, zwart metallic, Lanzarote Grey en Campovolo Grey. Die laatste twee zijn stijlvolle grijskleuren.

Innovan First Edition

Om de terugkeer van de buscamper bij LMC te vieren, komt er een rijk uitgeruste First Edition-versie. Deze is onder meer voorzien van een luifel, 16 inch lichtmetalen wielen en de 140 pk versie van de 2.3 liter dieselmotor. Deze eerste serie is alleen verkrijgbaar in het wit. Naar verwachting staat de First Edition nog deze zomer bij de dealer. Voor prijzen kun je terecht op de website van LMC, daar is een een prijslijst te downloaden zowel voor Nederland als voor België.