Vakantie in Nederland

Waar naartoe en wat te doen in Gelderland?

Vakantie in eigen land kan heel verrassend zijn. Gelderland is de grootste provincie van ons land en heeft rivieren, bossen en heide. Hier vind je ook Nationaal Park De Hoge Veluwe en gezellige steden. Genoeg te beleven dus.

Tuinen van Appeltern en Burgers' Zoo

De Tuinen van Appeltern is het grootste tuininspiratiepark van ons land. Alles over tuinieren vind je hier. Je wandelt door meer dan tweehonderd voorbeeldtuinen. Alle laatste tuintrends komen voorbij. Voor de kinderen is er het ontdekkingseiland. Compleet met bamboedoolhof, klim-, klauter- en balanceerelementen. In Burgers' Zoo ga je op ontdekkingsreis door natuurgebieden. Hier zie je de dieren in hun natuurlijke leefomgeving (foto hiernaast). Daarna is het tijd voor de buitenspeeltuin en een versnapering op het terras.

Aan gezellige steden in Gelderland geen gebrek. Arnhem is de hoofdstad. De stad heeft een interessant ondergronds gangenstelsel en natuurlijk heel veel leuke winkeltjes en straatjes. Strijk neer op een van de terrasjes op de Korenmarkt. Nijmegen is de grootste stad van deze provincie (foto hiernaast). Bezoek de Waag op de Oude Markt. En park Valkhof waar je kunt genieten van het uitzicht op de Waal. Hortus Nijmegen is voor de tuinliefhebber. Ook hanzestad Elburg is een bezoek waard. In het kleine en knusse centrum veel historische gebouwen en monumenten. Vegeet niet de Vischpoort te bewonderen.

Op de site Gelderse Streken vind je één grote lofzang over deze provincie. Of je nu cultuur wilt snuiven of in het verleden wilt duiken. Een dagje wellness of een gezellig winkelen is ook mogelijk. Of ga wandelen of fietsen door prachtige natuurgebieden. Het kan hier allemaal. De Veluwe, de Achterhoek, de Betuwe, regio Arnhem en Het Rijk van Nijmegen bieden een enorm divers aanbod dat je eens moet beleven. Dus vakantie in eigen land? Sla dan zeker niet de provincie Gelderland over. Kijk op deze site voor cultuur, natuur, culinair genieten, wandelen en fietsen en nog heel veel meer.

De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af.

Hier lees je alles.

Campings voor kinderen, in de Gelderse natuur of campings met glampingaccommodaties. De keuze aan campings is reuze in Gelderland. Op de foto Camping Helftercamp. Bekijk hier het aanbod.