De herfst is een heerlijk vakantieseizoen

Herfstige bestemmingen

In de herfst, die officieel tot 20 december duurt, kun je nog heerlijk op pad. Tot half november noemen we het heel positief Indian Summer. Al koelt het inmiddels wel af. Maar dat hoeft ook geen probleem te zijn.

Indian Summer of gewoon herfst?

De term Indian Summer is komen overwaaien uit de VS en Canada. Het is een mooie nazomer met in de herfst nog aangename temperaturen. Over het algemeen de periode van oktober tot een stukje in november. We zitten nu dus zo'n beetje op het eind. Je kunt het natuurlijk ook gewoon herfst noemen. Ontloop de lagere herfsttemperaturen en zak af naar het zuiden. Of geniet van de schitterende natuur hier in de buurt. De natuur is in deze periode op zijn mooist. En het is niet meer zo druk. De herfst is een heerlijke tijd om nog onderweg te zijn.

De herfstvakanties zijn inmiddels bijna overal voorbij. Al hebben de kinderen in Frankrijk de eerste week van november nog vrij. In Italië doen ze helemaal niet aan herfstvakantie Je hoeft dus vrijwel nergens bang te zijn dat je onverwachts in de drukte terechtkomt. Wil je de warmte en de zon achterna? Dan zul je moeten afzakken naar het zuiden. Populaire bestemming is onder andere Spanje. Vanaf eind oktober wil hier ook weleens een buitje vallen, maar de temperaturen zijn er doorgaans nog aangenaam. Ook de vakantielanden Turkije en Portugal zijn vanwege de aangename temperaturen geliefd.

Dichterbij en lekker sportief? Kies dan voor de Belgische Ardennen. Hier liggen de outdoorsporten voor het oprapen. En dat op verschillende niveaus, dus ook prima geschikt voor de kids. Mountainbiken, abseilen, kanoën en nog veel meer. Liever binnen? Dan is er onder meer indoorwaterpark Aqualibi. Voor wie dol is op lekkere wijntjes is de Moezel in Duitsland een aanrader. Je kunt er kiezen uit meer dan 125 schattige wijndorpjes. En proeven kun je op een van de vele wijnfeesten in deze maand (ook langs de Saar). Wie liever wil wandelen gaat naar de Eifel. Meerdere natuurgebieden en een prachtig Nationaal Park zijn zeer de moeite waard.

Frankrijk in de herfst? Mais bien sûr. Op deze site vijf goede tips voor een bezoek aan Frankrijk in de herfst. Naar de site.

Nog even lekker naar de camping in Duitsland? Kijk dan op de site 'Geheim over de grens' voor heel veel goede tips.

Geheimoverdegrens.nl