5 x niet te
missen

Uitzichten

Oia, Griekenland

Een stadje waar je in 15 minuten doorheen loopt. Gebouwd op restanten van een vulkaanuitbarsting. Veel hoogteverschil en dus een mooi plaatje. Zowel de gebouwen – met mooie kleuren en torentjes – als de zee zijn prachtig. Een zonsondergang bekijken is hier heel bijzonder. Het is daarom de meest bezochte plek op het eiland Santorini. Een eiland met een oppervlakte van 100 vierkante meter.

Parc Güell, Spanje

Het beroemde park in Barcelona, begin 1900 ontworpen door Gaudí. Het is een Unesco werelderfgoed. Het park ligt bovenop Carmel Hill in het Collserola-gebergte aan de rand van Barcelona. Het staat vol met vreemde en schitterende architectuur. In het park zijn veel uitkijkpunten. Hier kijk je uit over de stad en de zee. Ook dit stukje Barcelona is druk met toeristen. Het park gaat om 8 uur 's ochtends open.

Manarolla, Italië

Cinque Terre is de prachtige kustlijn in het noordwesten van Italië. Het bestaat uit de vijf kleine kustdorpen van Riomaggiore. Het uitzicht op Manarolla is het meest bekend. Hier vind je een wandelpad langs pastelkeurige gevels. Volg dit pad naar de Nessun Dorma-bar. Hier heb je een prachtig uitzicht op het dorp. Onderweg kun je de mooiste foto’s maken. Bezoek de dorpen met de boot en je krijgt de mooiste vergezichten te zien.

Arc de Triomphe, F

Uitzicht vanaf de Eiffeltoren gezien? Parijs heeft nog een geweldig – maar minder bekend – uitkijkpunt. Aan het einde van de beroemde Champs-Elysées ligt de Arc de Triomphe. Niet iedereen weet dat je die ook kunt beklimmen. Je staat dan midden in Parijs op een wel heel erg gaaf uitkijkpunt. Je kijkt over de hele stad. Je ziet de Champs-Elyées in zijn volledigheid van het Louvre tot La Défense.

Dachstein, Oostenrijk

Bij een mooi uitzicht horen natuurlijk ook bergen. In Oostenrijk is dat bijvoorbeeld de berg Dachstein. Die heeft een uitkijkpunt dat '5 fingers' heet. Als je het ziet, snap je waarom. Je hebt hier een werkelijk spectaculair uitzicht 400 meter de diepte in. Je kijkt uit op de meren van het Salzkammergut. Een van de vijf looppaden heeft een bodem van glas. Je moet hiervoor niet al te bang zijn uitgevallen.