Handige halfintegralen

De halfintegraal is misschien wel de handigste campervorm. Redelijk compact van buiten, aangenaam ruim van binnen. Volgestopt met praktische oplossingen.

Hymer B-MC T 600 WhiteLine

Daar is hij weer. De B- MC WhiteLine kwam eerder in het magazinde al ruim aan bod. MC staat voor ModernComfort. T voor halfintegraal. De B-MC halfintegraal is er in drie varianten: de 550, 580 en 600. Die laatste is 7,19 meter lang en heeft achterin enkele bedden. Hij heeft tot aan vijf slaapplaatsen. Op ons YouTube-kanaal zijn heel wat filmpjes van deze camper te vinden. Klik hier om naar ons YouTube-kanaal te gaan.

Sprinter als basis, tot aan vijf slaapplaatsen

Basisvoertuig is de nieuwe Mercedes Sprinter. De B-MC staat op het eigen Hymer SLC-chassis. Dat is superlicht. Mede daardoor is er een laadvermogen van 555 kilo. Meer zien? Ga hier naar de site van Hymer.

Adria Compact Supreme DL

De Adria Compact is precies dat. Compact. Hij is namelijk smaller dan de doorsnee integraal. Hij meet 2,12 meter in de breedte. Dat scheelt precies zeven centimeter. Zo heb je de compacte buitenafmetingen van een buscamper, maar binnen toch het comfort en de luxe van een integraal. De Supreme DL is 6,99 meter lang en heeft een zogenaamde face-to-face zitgroep. De banken staan dus tegenover elkaar. Achterin enkele bedden.

Grote garage, Skyroof, zilvergrijs metalic

De zilvergrijze metalic kleur geeft hem een chique uitstraling. Niet voor niets werd hij twee keer verkozen tot NKC Kampeerauto van het Jaar. Hij kost 74.990 euro. Kijk hier op de site van Adria.

Eura Mobil Contura 760 EF

Het interieur is ruim. De banken van de zitgroep staan in lengterichting tegenover elkaar. Erboven een groot panoramadakraam. De bovenkasten lopen in één lijn door van voor tot achter. De separate douche kan bij de badkamer worden getrokken. De Alde vloeistofverwarming maakt deze 7,71 meter lange Contura 760 EF winterhard. Achterin enkele bedden met een lengte van 2 meter. Daaronder een ruime garage.

AL-KO verlaagd chassis

Het dakraam van heet Sky Dome. Dat klinkt misschien overdreven, totdat je het ziet. Hij is er vanaf 76.990 euro. Er zijn vier indelingen van de Contura, bekijk ze hier.

Weinsberg Pepper

De Edition Pepper van Weinsberg is de best verkochte camper van 2019. Dat heeft alles te maken met zijn all inclusive uitvoering. Standaard zit er o.a. een luifel en een tv met satellietontvanger op het dak bij. Voor het nieuwe modeljaar kreeg de Pepper bovendien een upgrade. Daar zit ook de 165 pk Peugeot-motor en indirecte verlichting in de bovenkasten bij. Hij is er als 600 MEG en 600 MF.

Twee indelingen: enkele bedden of een Frans bed

De Edition Pepper was eerst een speciale uitvoering. Het is nu een op zichzelf staande serie. Hij is er vanaf 56.294 euro. Klik op deze link en bekijk onze video van deze camper. Naar de site van Weinsberg.

Bürstner Lyseo M Harmony Line

De ANWB Camper van het Jaar 2020. Het is de 660 die op de achterwielaangedreven versie van de Mercedes Sprinter staat. Onder de kap de nieuwe 2.2 liter diesel met 143 pk. Het Franse bed staat in de lengterichting. Daarnaast de badkamer met omklapbare spiegelwand. Zo maak je een heel ruime douchecel. Leuk zijn de magnetische wijnglazen die in de kast staan. Optioneel zit er een hefbed voorin in het plafond.

De Harmony Line heeft een interieur om van te smullen

Behalve de 660 is hij er ook als 690 G met enkele bedden. De 660 is er vanaf 83.350 euro. Met eigen ogen zien? Bekijk dan hier onze video. Of ga naar de site van Bürstner.