Compacte caravans

Klein maar fijn, makkelijk te verplaatsen en toch comfortabel, ieder op zijn eigen niveau.

Wij zetten vijf lekker compacte caravans op een rijtje.

Kip Shelter: made in NL

Onze eigen Kip Shelter. Voor de kampeerder die net iets meer luxe wil dan een tent kan bieden. Van de grond slapen bijvoorbeeld. Dankzij het hefdak slaap je toch nog onder tentdoek en dus dicht bij de natuur. Met het kenmerkende deurtje aan de achterkant en het keukentje dat ook buiten kan staan. Hollands glorie, back to basic en onverwoestbaar.

Als Basic, Plus en Offroad voor de ex-tentkampeerder

De Shelter is er in drie smaken en vele kleuren. Uit te breiden met een mooie luifel aan de achterkant. Leeg weegt hij 595 kilo. De eerste caravan met het energielabel A is er vanaf 12.750 euro. Naar de Kip Shelter site.

Sprite Basecamp: heel Engels

De Sprite Basecamp heeft aan de achterkant een brede deur. Fietsen, surfplanken; alles past erin. Klap de voorbanken op en de beugels om ze aan te bevestigen komen tevoorschijn. O.a. lichtmetalen velgen, stoere dakdragers en een reservewiel. De uitrusting is behoorlijk compleet. Voor de avontuurlijke kampeerder die niks tekort wil komen.

Sprite Basecamp met rijke uitrusting voor de veeleisende avonturier

De Basecamp weegt leeg 895 kilo. Robuust en functioneel. Met het Swift Command-systeem bedien je via een app vele functies. Hij is er vanaf 23.295 euro. Er is ook een nieuwe vierpersoons Basecamp. Naar de site van Sprite.

Adria Action: originele vorm

De deur zit gewoon aan de zijkant. Verder is de Action verre van gewoon. Hij is verkrijgbaar in drie maten en vier verschillende indelingen. Kies de buitenkleur die bij je past. Van binnen is het een ruimtewonder. Met een heerliijk groot panoramaraam en een nieuw interieurdecor. De Action heeft twee tot vier slaapplaatsen. Als 361 LH en 391 LH, 391 PD en 391 PH.

Voor de kampeerder die van origineel houdt en ruimte wil

Het leegewicht van de Adria Action is – afhankelijk van de uitvoering – tussen de 961 en 1067 kilo. De lengte varieert van 5225 tot 6104 millimeter. De Action is er vanaf 18.295 euro. Naar de Adria-site.

Barefoot: handgemaakte retro

Geen traanvorm, maar een ei-vorm. De handgemaakte Barefoot met een dikke knipoog naar vroeger. Toch is hij hypermodern en van alle gemakken voorzien. Zo opvallend de buitenkant is, zo mooi is het interieur. Alle gebruikte onderdelen komen uit Groot-Brittannië. Dat willen ze weten en daar zijn ze trots op. De Barefoot is inmiddels behoorlijk populair.

Iconisch design in alle kleuren voor de retro kampeerder

De Barefoot weegt rijklaar 960 kilo. Hij kost 27.500 Engelse pond. Momenteel iets meer dan 33.000 euro. Alleen nog even ophalen in Blockley, the Cotswolds. Naar de site van Barefoot.

Eriba Touring: ultiem aaibaar

Deze cultheld is er in bijzondere uitvoeringen. Als Rockabilly in rood/wit of als Ocean Blue in blauw/wit. Of als grijs/witte 60 Edition. Een ontmoeting tussen retro en modern. De Touring is de meest succesvolle caravan van Eriba. Constant in ontwikkeling gebleven en daardoor helemaal bij de tijd. Hoog aaibaarheisgehalte. Hoge kwaliteit. Eyecatcher.

Duitse Caravan van het Jaar 2020 voor wie durft op te vallen

De Touring is er in elf verschillende indelingen. Het leeggewicht loopt van 900 tot 1400 kilo. Het aantal slaapplaatsen van twee tot vier. Hij is 2 meter of 2.10 meter breed en verkrijgbaar vanaf 19.640 euro. Naar de site van Eriba.