5 x niet te
missen

Wandelroutes

Gulperberg, NL

Vanaf de gelijknamige camping in Limburg wandelen rond de Gulperberg. Je bent net geen 10 kilometer onderweg en loopt heuvel op en heuvel af. De route gaat door bossen en langs groene weides. Je tocht voert door kleine buurtschappen met typische vakwerkhuisjes. Vanaf camping De Gulperberg in Gulpen (zie campingpagina in dit magagzine) wandel je in eerste instantie de Gulperberg af.

Münsterland, D

Vanaf camping Münstertal kun je kiezen uit ontelbare woud- en wandelwegen. Bergwandelen is hier populair. De lucht is zuiver, de natuurlandschappen adembenemend. Er zijn tochten van halve of hele dagen. De bergtoppenroute is de ultieme uitdaging. Er ligt hier 250 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes te wachten. Ook een gratis wandeling met een gids behoort tot de mogelijkheden.

Giens, FR

Wandelen langs de kust. Het Sentier du littoral is een kustwandelpad van 18 kilometer rond het schiereiland Giens. Maar je kunt er ook voor kiezen om een deel ervan te lopen. Over 6 kilometer loop je bijvoorbeeld zo'n drie uur. Of pak de boot naar een ander eiland. Ook op Porquerolles en Port Cros kun je prima wandelen. Het kan hier in het weekend wel druk zijn. Rotskust, kreken en een azuurblauwe zee als beloning.

Sint Olavsleden, S/N

Het Pelgrimspad St. Olavsleden loopt door Zweden en Noorwegen. Van de Zweedse oostkust naar Trondheim in Noorwegen. Je loopt dezelfde route als koning Olav Haraldsson zo'n duizend jaar geleden.

Deze route is de meest noordelijk gelegen pelgrimsroute. Het is de Scandinavische tegenhanger van de veel bekendere El Camino de Santiago.

De muur van Hadrianus, GB

Natuurlijk gaan we ook na de Brexit gewoon naar Engeland. Deze wandelroute volgt de muur van Hadrianus. Het is een populaire route in Noord-Engeland. Glooiende heuvels en de typische stapelmuurtjes. Het Lake District is een parel om te zien. De route loopt van kust tot kust en is 135 kilometer lang. Wil je de hele route lopen, dan ben je ongeveer zes dagen onderweg. Aan kastelen en musea onderweg geen gebrek.