5 x niet te
missen

Camperplaatsen

Colmar, Frankrijk

Colmar ligt op 610 kilometer van Utrecht. Je hebt er gezellige winkelstraten in een middeleeuws stadscentrum. Voor 50 cent koop je een route voor een mooie stadswandeling bij het office du tourisme. De camperplaats ligt op zo'n vijf minuten van het centrum. Geen voorzieningen, gratis. Bekijk de plek in onze video.

Bad Niederbronn, Frankrijk

Ook hier een camperplaats op loopafstand van het centrum. Dit Romeinse kuuroord staat bekend om zijn minerale- en geneeskrachtige bronnen. Ook zijn er de nodige kastelen te bezoeken. Uiteraard vind je hier vakwerkhuizen. In het Maison de L’Archéologie kom je meer te weten over de rijke historie van de stad.

Bekijk hier onze video van de camperplaats.

Bad Wildbad, Duitsland

In het Zwarte Woud ligt Bad Wildbad, met, hoe toepasselijk, een boomtoppenpad als attractie. En wil je weer naar beneden? Dan gebruik je de glijbaan. Hoe leuk is dat? Ook de hangbrug moet je zeker eens proberen. Al moet je geen hoogtevrees hebben. Zien? Kijk dan naar de video die we hierover hebben gemaakt.

De camperplaats staat op onze site Camperplaatsen.nl

Andernach, Duitsland

Op zo'n 300 kilometer van Utrecht. Aan de linkeroever van de Rijn in het Duitse Rijnland-Palts ligt de grote camperplaats van Andernach. Met plek voor tot aan honderd campers die regelmatig allemaal bezet zijn. Op de eerste rij sta je direct aan het water. Er is veel te zien, zoals de 56 meter hoge ronde toren en de kathedraal van Maria. Je kunt hier ook prima wandelen en fietsen. Wij vonden het een aanrader.

Bekijk hier onze video.

Val-de-Moder Pfaffenhoffen, Frankrijk

Keurig aangelegde plaatsen van wel 12 meter lengte. Alle voorzieningen zijn aanwezig en toch is het er gratis. Je kunt er water innemen en lozen en je afval weggooien. Voor de stroom betaal je 50 cent per uur. Betalen doe je heel modern contactloos met je pinpas. Dat kan voor maximaal 8 uur vooruit. Er kunnen zeven campers terecht. De camperplaats ligt aan de rand van het dorp. Wij vonden het een prachtige plek.

Bekijk hier onze video over deze camperplaats.