Slim met gas

Over gas bestaat veel onzekerheid. Mag je er nu wel of niet mee rijden als de fles open staat? Wanneer moet je een gasslang vervangen? Hoe voorkom je dat je er midden in de nacht uit moet omdat de tank leeg is? En het gasfilter, is dat nou onzin of hoe zit dat eigenlijk?

Weet jij trouwens hoeveel gas er in je fles zit?


Wij vroegen de gasspecialisten van Truma waar je nou precies op moet letten bij gebruik van gas in de caravan of camper.

Tip 1

DUOCONTROL CS: ALTIJD GAS
Je kunt er de klok op gelijkzetten. De gastank is altijd leeg als je net je bed in stapt. Die zorg is verleden tijd met de DuoControl CS-gasdrukregelaar van Truma. Deze schakelt automatisch van de lege naar de volle gasfles.

Tip 2

GAS TIJDENS HET RIJDEN
De kachel aan tijdens het rijden is alleen toegestaan wanneer je een veiligheidsuitschakeling hebt die ervoor zorgt dat bij een calamiteit het gas wordt afgesloten. De gasdrukregelaars van Truma zijn allemaal voorzien van zo'n crash-sensor. Zo kun je onderweg veilig koelen of verwarmen.

Tip 3

IS EEN GAS-FILTER ECHT NODIG?
Jazeker! Olieachtige substanties kunnen zich ophopen in de gasfles. Dit kan leiden tot blokkade van het gas in de regelaar of zelfs een defect apparaat. Voorkom zulke storingen!

Tip 5

WELK GAS IN DE WINTER?
Dat antwoord is simpel: propaan. Dit gas kan je zelfs bij temperaturen van -40 °C gebruiken. En dat geldt zeker niet voor butaangas, dat bij 0 °C al niet meer verdampt.

Tip 4

GASNIVEAU CONTROLEREN
Het gasniveau controleren veel gedoe? Welnee! Met de LevelCheck-app van Truma zie je op je smartphone eenvoudig hoeveel er nog in je gasflessen zit.