Zonnebrand feiten & fabels

Het is zomer! De zon heeft zich al vaak laten zien en hopelijk blijft dat zo. Natuurlijk is het zaak om je goed in te smeren. Campingtrend zette daarom feiten en fabels over zonnebrand op een rijtje. Op onze site lees je er alles over.

Verkeersboetes buitenland

Door een verkeersovertreding kan je vakantie flink duurder uitvallen. Daarom: een overzicht van de hoogte van verkeersboetes in het buitenland.

Adria Supersonic

Opvallend nieuws van de afgelopen maand: Adria introduceerde een nieuwe integraalcamper, de Adria Supersonic. We stellen dit paradepaardje hier aan je voor.

Roetfiltercontrole APK uitgesteld tot 2023

De veelbesproken roetfiltercontrole tijdens de APK is uitgesteld. Eigenlijk zou de controle op dieselvoertuigen met een roetfilter vanaf 1 juli 2022 plaatsvinden. Omdat nog niet alle APK-stations een zogenoemde deeltjesteller hebben, is ingangsdatum uitgesteld naar 1 januari 2023. .Meer informatie vind je hier.

Nationale autowasdag

Lees je dit artikel op zaterdag 2 juli, de dag dat het Campingtrend Magazine uitkomt? Mooi! Dan ben je nog net op tijd om mee te doen aan de BOVAG Nationale Autowasdag. De camper of caravan wassen, kan natuurlijk ook! Op de site van de BOVAG lees je alles over de Nationale Autowasdag.

Kampeer Duurzaamheids

prijs

Aandacht voor duurzaamheid is belangrijk, óók in de kampeerbranche. De Kampeer en CaravanJaarbeurs, de Kampeer & Caravan Industrie (KCI) en de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) hebben daarom de Kampeer Duurzaamheidsprijs in het leven geroepen. Lees hier meer over deze prijs.

Jouw foto

Eline en haar gezin hebben sinds kort een Constructam uit 1982 en daar gingen ze onlangs voor het eerst mee kamperen. Wat een plaatje hè? Heb jij ook een vakantiefoto voor ons magazine? Stuur hem op.

Trekauto van het Jaar: Hyundai Ioniq 5

Een primeur bij de verkiezing ANWB Trekauto van het Jaar. In 2022 gaat de titel namelijk naar een volledig elektrische auto: de Hyundai Ioniq 5. De Kia Sportage 1.6 T-GDi PHEV mag zich de beste plug-in hybride caravantrekker noemen. Het hele artikel lees je op Campingtrend.

Campinginspiratie

Ben je nog op zoek naar een camping voor komende zomer of misschien al dit voorjaar? Kijk eens op onze pagina met reviews. Misschien zit er een leuke camping voor je tussen!