Campings

in Istrië, Kroatië

Camping Polidor in Bijela Uvala

Kampeerders die graag wegblijven van de massa zitten goed bij camping Polidor in Bijela Uvala. Deze viersterrencamping heeft 48 staanplaatsen van 80 m2, 32 luxe stacaravans, 6 grote glampingtenten en 7 glampinghuisjes. Natuurlijk is er een zwembad, mét pool bar. Het sanitairgebouw heeft een glijbaan waarmee kinderen in de binnenspeeltuin terechtkomen. In het campingrestaurant staan onder meer specialiteiten uit Istrië op het menu. Op 800 meter afstand ligt het strand met een beachclub, kleedhokjes, douches en toiletten. Camping Polidor is het hele jaar door geopend. Huisdieren zijn welkom.

Camping Lanterna in Poreč

In een rijtje van campings in Istrië mag Lanterna niet ontbreken. De camping is groot: er zijn ruim 1900 toeristische – veelal grote – staanplaatsen en nog eens meer dan 800 huuraccommodaties. Maar... volgens onze Jos (die er meerdere keren is geweest) doet Lanterna niet té massaal aan. De camping ligt tussen Novigrad en Poreč en biedt uitzicht op zee. Vanzelfsprekend heb je op de camping alle gelegenheid om te zwemmen, sporten, spelen, eten en ga zo maar door. Laterna is verdeeld in verschillende themadorpen en heeft een eigen strand. Pijnbomen en eiken zorgen voor de camping voor schaduw.

Camping Ulika Rovinj in Rovinj

Ulika Rovinj is een kleine camping die zich met name richt op stellen die er even helemaal tussenuit willen. Ze hebben zelfs de hashtag #coupleescape. Overigens zijn kinderen vanaf 12 jaar sinds 2022 welkom. De hele camping staat in het teken van optimaal relaxen en genieten. Van de 29 staanplaatsen voor tenten, caravans en campers zijn er 7 gereserveerd voor vast terugkerende gasten. Daarnaast zijn er glampingaccommodaties te huur. In de buurt van de camping liggen diverse fietspaden. Ulika heeft een restaurant en een zwembad met ligstoelen en een barretje. De eigenaren omschrijven de camping als 'één grote tuin', met bloemen, planten en kruiden. Het prachtige plaatsje Rovinj ligt op drie kilometer afstand,.

Camping Porto Sole in Vrsar

Op loopafstand van het stadje Vrsar ligt camping Porto Sole. Hier vind je bijna 700 ruime staanplaatsen met elektriciteit. Daarnaast zijn er stacaravans te huur. De camping heeft een restaurant met pizza’s en streekgerechten en meerdere barretjes. Het zwembad (op het dak van het restaurant en de winkeltjes) biedt mooi uitzicht op de baai van Vrsar. Vanaf de camping duik je zo de zee in. Vergeet je snorkel niet, want je kan hier prachtige vissen spotten. Via een wandelpad langs zee kom je uit in Vrsar, waar in het haventje genoeg te beleven valt. Porto Sole is het hele jaar geopend.

Meer campings

Heb je onze nieuwe campingpagina al gezien? Er komen wekelijks campings bij. Vaak campings waar we zelf zijn geweest en waarover we iets te vertellen hebben. Informatie uit eerste hand. Van Oostenrijk tot Kroatië.

Camping BiVillage in Fažana

BiVillage is een flinke camping in een pijnboombos met 1100 toeristenplaatsen. Nieuw dit jaar zijn de kingsize staanplaatsen van 150 m2 groot. Verder zijn er diverse huuraccommodaties. De camping ligt aan zee – met kristalhelder water – en biedt uitzicht op de Brijuni-archipel. Op het strand zijn ligbedden, parasols, surfplanken, bootjes en waterfietsen te huur. De camping heeft drie grote zwembaden en voor de kleintjes is er een spray park. Kinderen – én volwassenen – kunnen zich uitleven in het trampolinepark, dat geldt als een van de grootste van Europa. Natuurlijk hoef je voor eten en drinken de camping niet af. Honden zijn welkom op BiVillage, ze hebben zelfs een eigen strandje.

Nog meer campings en camperplaatsen

Download onze GRATIS app Camperplaatsen.nl. Je vindt er camperplaatsen en campings in heel Europa. We werken hem dagelijks bij en bouwen zo aan een compleet nieuw platform voor campings en camperplaatsen.