Campings

in de Belgische Ardennen

LaBrise

Wil jij je kampement direct aan rivier de Ourthe opslaan? Dan zit je goed op camping LaBrise, op 2 kilometer van het gezellige stadje Hotton. Deze kleine camping heeft staanplaatsen, trekkershutten en glampingchalets. Kinderen kunnen zich uitleven op het speelplein, met onder meer een grote trampoline. De brasserie serveert allerlei Belgische speciaalbiertjes. In de buurt zijn volop activiteiten te doen. Camping LaBrise is geopend van 15 april tot 15 september.

Petite Suisse

Volgens de camping zelf ligt Petite Suisse in het hart van de Ardennen. Deze panoramacamping biedt dankzij de hoge ligging (500 meter) uitzicht op het dal, velden en bossen. Petite Suisse heeft staanplaatsen en huuraccommodaties. Op de camping zijn onder meer een bar/restaurant, speeltuin, winkel en een zwembad te vinden. Formule 1-liefhebber? Het circuit van Spa-Francorchamps ligt op 33 kilometer. Camping Petite Suisse is het gehele jaar geopend.

Ile de faigneul

Op een eilandje in rivier de Semois ligt camping Ile de faigneul. Deze charmecamping in Poupehan heeft 130 plaatsen, waarvan enkele plekken direct aan het water liggen. Liefhebbers van outdooractiviteiten als wandelen, kajakken en mountainbiken komen hier helemaal aan hun trekken en dat geldt ook voor visfans. Kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin, bij de tafeltennistafel en op het sportterrein. In het hoogseizoen, en met Hemelvaart en Pinksteren is er wekelijks een groot kampvuur. Camping Ile de faigneul is geopend van 1 april tot en met 30 september.

Bertrix

Camping Bertrix heb je misschien wel eens op televisie voorbij zien komen. Zo bezocht Sander Janson deze grote terrassencamping in 2020 nog voor RTL Kampeert. Het is niet gek dat de camping in the picture staat, want hier is veel te doen: zwemmen, spelen, iets eten en drinken, en nog veel meer. Ook kan je vanaf hier outdooractiviteiten ondernemen. Betrix ligt in de Gaume-streek, op 50 km van de stad Arlon. De camping is geopend van 25 maart tot en met 7 november.

Meer campings

Heb je onze nieuwe campingpagina al gezien? Er komen wekelijks campings bij. Vaak campings waar we zelf zijn geweest en waarover we iets te vertellen hebben. Informatie uit eerste hand. Van Oostenrijk tot Kroatië.

Parc La Clusure

Een camping met alles erop en eraan, dat is Sandaya Parc La Clusure in Tellin. Deze viersterrencamping telt 235 kampeerplaatsen en 251 huuraccommodaties. Zwemmen, spelen en relaxen kan in een van de twee aquaparken. Voor volwassenen is er zelfs een speciale 'zenzone'. Vanaf de camping loop je zo naar de oever van rivier de l’Homme. Verder vind je op Parc La Clusure een restaurant, een winkel, speelgelegenheid en nog veel meer. Rochefort en de grotten van Han liggen op respectievelijk 10 en 12 kilometer. De camping is geopend van 17 juni tot 25 september.

Nog meer campings en camperplaatsen

Download onze GRATIS app Camperplaatsen.nl. Je vindt er camperplaatsen en campings in heel Europa. We werken hem dagelijks bij en bouwen zo aan een compleet nieuw
platform voor campings en camperplaatsen.