5 x niet te missen

in de Ardennen

Kasteel van Bouillon

We noemden het Kasteel van Bouillon eerder in dit magazine al. De burcht biedt een mooi uitzicht over de stad en de vallei van de Semoisen en is een van de oudste feodale overblijfselen van België. In tegenstelling tot het Kasteel van Walzin, kun je dat van Bouillon wél bezoeken. Wandel door de gangen, bezoek de kerkers en beklim de torens. In het kasteel worden ook roofvogelshows en nachtelijke fakkeltochten gehouden. Het kasteel is vrijwel het gehele jaar geopend. Meer informatie over het Kasteel van Bouillon vind je op deze site.

Grotten

In de Belgische Ardennen zijn negen grotten te vinden, waarvan die van Han en Remouchamps de bekendste zijn. Wil je een grot bezoeken met kinderen, dan is die laatste misschien de leukste. En gedeelte van de route door de Grot van Remouchamps wordt namelijk per boot afgelegd. Andere aanraders zijn de Grotten van Hotton en die van Neptunes. Ook in die laatste gaat een deel van de rondleiding per boot. Op deze website vind je meer informatie over de grotten in de Ardennen.

Thermen van Spa

Wil je na alle sportieve actie in de Ardennen relaxen, dan is Spa daar bij uitstek geschikt voor. De stad is immers bekend vanwege zijn kuuroord. Thermale baden, sauna's, hammam en massages. Alles is aanwezig om je te laten ontspannen. Verwacht alleen niet dat je de enige bent, want het kan er echt druk zijn. Wil je liever niet naakt? Geen probleem, want Thermen Spa heeft een deel waar je bloot moet, maar ook een deel waar badkleding verplicht is. Aan jou de keuze dus. Meer informatie lees je hier.

Bastogne

Nee, met Bastogne bedoelen we niet de koekjes, maar de stad met de rijke geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog waren Bastogne en omgeving het decor van de Slag om de Ardennen en in de stad is hier nog veel van terug te vinden. Bezoek bijvoorbeeld het Bastogne War Museum, dat de gebeurtenissen en gevolgen van de Tweede Wereldoorlog op een interactieve manier belicht. Het museum ligt op een steenworp afstand van het Mémorial du Mardasson. Dit monument heeft de vorm van een vijfpuntige ster, het symbool van het Amerikaanse leger. Bij de Slag om de Ardennen vonden meer dan 75.000 Amerikaanse soldaten de dood. Even buiten de stad kan je een bezoek brengen ligt het Bos van de Vrede. Hier zijn vierduizend bomen geplant door veteranen die in de Slag om de Ardennen vochten. Hier lees je meer over Bastogne.

La Roche-en-Ardenne

Dit dorpje wordt ook wel de 'Parel van de Ardennen' genoemd, en dat is niet voor niets. La Roche-en-Ardenne ligt aan de rivier de Ourthe en het is er altijd een gezellige drukte, want aan winkeltjes, restaurants en hotels is er geen gebrek. Vlij er neer op een terras, drink een Belgisch biertje en eet wat Ardenner ham. Liever iets cultureels? Het kasteel van La Roche-en-Ardenne is dé attractie van de stad. Het is even een klim, maar vanaf de muren heb je een prachtig uitzicht. Voor wie geen zin heeft om te lopen of met (kleine) kinderen op stap is, rijdt er een toeristisch treintje. Over kinderen gesproken, die zullen hun ogen uitkijken in het nabijgelegen wildpark Parc a Gibier. Meer weten over de 'Parel van de Ardennen'? Kijk dan op deze website.