Vakantie in het buitenland: het kan weer

Waar naartoe en wat te doen aan de Costa Dorada

Oké, je moet er zo'n 1500 kilometer voor rijden. Maar dan heb je wel een gouden kust (de letterlijke betekenis) en driehonderd dagen zon per jaar.

Vakantieparadijs onder de zon

De Costa Dorada is een kuststreek van zo'n 216 kilometer lang. Behalve driehonderd dagen zon per jaar en gouden stranden heeft het een prachtig achterland. Zeer de moeite waard om te gaan bekijken. Er is voldoende cultureel erfgoed te bewonderen. En wie van lekker eten en goede wijn houdt, zit hier helemaal goed. Veel campings liggen aan zee en hebben pretparken en zwembaden. Maar bijvoorbeeld ook spa's, padel- en tennisbanen, voetbalvelden, animatie en yoga-activiteiten. Een prima plek voor een vakantie met het hele gezin.

Aan campings in deze regio natuurlijk geen gebrek. In totaal tellen we er 54. Die zijn goed voor 64.800 kampeerplekken en nog eens 21.604 accommodaties als bijvoorbeeld bungalows. Ongeveer 4000 mensen hebben een baan in deze sector. De omzet per jaar komt uit op rond de 100 miljoen euro. Een kampeerplek is er al vanaf 15 euro per nacht. Een huuraccommodatie vanaf 45 tot 300 euro per nacht.

Wat heeft deze streek zoal te bieden behalve veel zon? Wat dacht je van middeleeuwse dorpjes en eeuwenoude kloosters. Een adembenemend mooi aquaduct en nog veel meer.

Het Aquadecte de les Ferreres is een van de grootste aquaducten van Spanje. De lokale bevolking noemt het Pont del Diablo. Het is gebouwd in de 1e eeuw voor Christus. Het voorzag de stad Tarragona, die toen Tárrca heette, van water. We zien twee rijen bogen die zijn gebouwd zonder cement. De onderste rij zijn er 11. De bovenste telt 25 bogen. Het staat in de vallei Puigdelfi. Hierdoor heb je zowel naar de vallei als op het aquaduct een geweldig uitzicht. Want als je een paar euro uitgeeft voor de entree kun je erop. Je loopt dan op het gedeelte waarin vroeger het water stroomde. Aanrader!

Salou heeft waarschijnlijk de bekendste boulevard van de hele Costa Dorada. En dat niet aleen omdat hij te zien was in de film Costa. Bij de grote fontein in het midden van de boulevard is elke avond een licht- en muziekshow te zien.

Op de campingpagina van dit magazine staan zogenoemde topcampings uit deze streek. Dat zijn stuk voor stuk vijfsterrencampings die aan strenge eisen voldoen.

Voor meer toeristische informatie over de Costa Dorada ga naar www.costadauradalife.com