Estate opvolger Kabe Classic

De Zweedse camper- en caravanbouwer Kabe neemt zijn instapserie Classic na 10 jaar flink onder handen. Behalve een andern naam – voortaan de Kabe Estate – zien we een gladde buitenbeplating en een nieuw design.

Tien modellen veertien indelingen

De Kabe Classic instapserie kreeg vorig jaar nog een compleet nieuwe achterkant. Die zien we dan ook terug bij de nieuwe Kabe Estate, zijn opvolger. Verder is de Kabe Estate compleet nieuw. In niets lijkt hij nog op zijn voorganger. De Kabe Estate is verkrijgbaar in de afmetingen 470, 520, 560, 600, 660 en 780, met in totaal tien modellen en veertien verschillende indelingen. En zoals gezegd dus twee breedtes.

Kabe Estate is helemaal anders

Om te beginnen heeft de hamerslagbeplating van de instapserie Classic plaatsgemaakt voor een gladde buitenbeplating. Wat blijft zijn de bekende rode en grijze lijnen. Die lijnen vallen op. Want die zitten nu ter hoogte van het zijraam aan de voorkant en het raam in de voorkant van de Kabe 2022 Estate. Dat raam valt als het ware binnen de rode en grijze streep. Door de zwarte lijst om het raam is er een mooie overgang. Wat niet anders is bij de Kabe Estate is de wintervastheid. Ook deze caravanserie is ervoor gemaakt om het hele jaar door te gebruiken. Daarvoor zorgt onder meer de standaard vloeistofverwarming. Inclusief vloerverwarming, ventilatierooster en skivak.

Tweepersoons Kabe Estate 520 XL

De nieuwe Kabe Estate 520 XL is een caravan voor twee. Je hebt de keus tussen een 2,30 of 2,50 meter brede variant. De laatste heet bij Kabe de Kingsize. De 520 XL is 7,33 meter lang en heeft een populaire indeling die we bij meerdere merken terugzien. Achterin de caravan zien we een Frans bed. Daarnaast de badkamer met een wegdraaibaar toilet en een wastafel in de hoek. In het midden de keuken. Voorin staat de ruime rondzit.

Strak en modern

De Kabe Estate heeft een strak en modern interieur. De kastkleppen zijn voortaan wit in plaats van een houttint. En ze zijn recht in plaats van gebogen. Handgrepen ontbreken. Om ze te openen, hoef je er slechts op te duwen. De overige kasten zijn uitgevoerd in een notenhout decor en zijn voorzien van matzwarte handgrepen.

De keuken telt drie pitten en heeft een ronde spoelbak. Het bovenblad is uitgevoerd in steenlook. De koelkast staat tegenover het keukenblok op een dusdanige hoogte dat bukken niet nodig is. Het geheel maak een frisse, moderne en chique indruk.

Meer wensen?

Wie zijn Kabe Estate verder wil aankleden, kan kiezen voor het design-pakket. Daar horen onder meer de op de foto boven het artikel getoonde 15 inch grote lichtmetalen velgen bij. Ook de disselafdekking, een extra Heki 2 dakluik en een opbouwdeur met raam maken deel uit van dit pakket. De prijzen van de optionele pakketten zijn nog niet bekend. De prijzen van de Kabe Estate beginnen bij 35.335 euro.