Dethleffs Aero jubileumserie: drie nieuwe indelingen

Dethleffs is een van de oudste caravanfabrieken van Europa. In 2021 bestaat het merk 90 jaar. Dit wordt groots gevierd met onder meer de caravanserie Aero.

Aero is rijk uitgerust

De naam Aero werd door Dethleffs al eens eerder gebruikt. Het ontwerp van deze jubileumserie is helemaal nieuw. De Dethleffs Aero is een rijk uitgeruste caravan met een strakke vormgeving en een solide kwaliteit. De mooie 17 inch lichtmetalen velgen springen meteen in het oog. De buitenbeplating is glad en voorzien van een ingetogen zwart streepje. Het geeft de Aero wat hips. En dat is precies de bedoeling; Dethleffs hoopt met deze jubileumserie namelijk een jonge kopersgroep aan te spreken.

Modern en fris interieur

Het interieur van de Dethleffs Aero oogt modern en fris. Er is keus uit drie verschillende stofferingen. De meubels zijn uitgevoerd in een lichte houttint. De kastkleppen en lades steken daar door de witte voorkant mooi bij af. We zien grijze, gele en lichtgroene accenten. Het geheel oogt daardoor erg fris en modern. We herkennen in het interieur van de Aero stijlelementen uit een andere serie: de Coco. Inmiddels telt de Aero-jubileumserie acht verschillende indelingen om uit te kiezen. Zo is er altijd een Aero die bij je past. De modellen zijn stuk voor stuk uitgerust met een extra uitgebreid jubileumpakket.

Jubileumpakket

De Aero-jubileumserie is extra rijk uitgerust. Wie jarig is, trakteert immers. Zo hebben alle modellen de extra brede toegangsdeur. Deze is voorzien van een hordeur. Ook gladde beplating en de al eerder genoemde lichtmetalen wielen zijn standaard. Onder het bed zien we een handig groot bagageluik. De dissel is voorzien van een mooie afdekking. Een voorraam en extra Heki midi dakluik maken de uitrusting compleet. Het prijsvoordeel voor de klant komt uit op ruim 3000 euro.

Drie nieuwe indelingen maakt acht

De jubileumserie begon vorig jaar met vijf verschillende indelingen. Voor het nieuwe seizoen komen daar nog drie indelingen bij. De Aero 470 EL is een indeling met enkele bedden. Hiervan kun je desgewenst een ruim tweepersoonsbed maken. Inclusief dissel is deze caravan 6,86 meter lang. Hij heeft een rijklaargewicht van 1175 kilo bij een maximum van 1360 kilo. De tweede nieuweling is de 470 FSK. Deze indeling heeft achterin een kinderkamer met stapelbed. Voorin een Frans bed. Er zijn dus vier slaapplaatsen. Hij is inclusief dissel 6,96 meter lang en heeft een maximum totaalgewicht van 1500 kilo. Ook de nieuwe Aero 490 QSK heeft een stapelbed achterin. Dat staat in de lengterichting. Voorin een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. De lengte inclusief dissel is 7,20 meter. Rijklaargewicht 1243 kilo, maximumgewicht 1500 kilo.

De Aero-serie begint met de 410 QS. Naast een 470 SR, 500 QSK en de 510 ER is de 520 ER de grootste. Ze zijn allemaal 2,30 meter breed en 2,61 meter hoog. De Aero heeft een plekje tussen de c'go en de Camper caravanseries van Dethleffs. Naast deze Aero jubileumcaravan is er ook een Just 90 jubileumserie bij de campers. Een serie halfintegralen met een rijke uitrusting en een prettig prijskaartje. De Just 90 is er in zes verschillende indelingen. Hier lees je er meer over.