Carthago zet de puntjes op de i bij de c-compactline 2022

De c-compactline is de smalle premium integraalcamper van Carthago. Met alle luxe, ruimte en comfort. En dat in de klasse tot 3500 kilo.

c-compactline bijgeschaafd

Bij de c-compactline ziet Carthago dat het goed is: topkwaliteit en geen enkel compromis op het gebied van comfort. Daarbij nog het neusje van de zalm op technisch gebied. Daarmee zet Carthago ook in deze gewichtsklasse de toon. Het Carthago-DNA in de super lichtgewicht-uitvoering. Met 2,12 meter is deze integraal extra smal en dus uiterst wendbaar. Want ook de lengte is compact. Vandaar geen grote veranderingen voor modeljaar 2022. Toch staat er weer een betere camper.

Lichtste in het premiumsegment

Zo kan Carthago trots melden dat de c-compactline de lichtste is in zijn klasse. Alle modellen blijven ruim onder de 3000 kilo. Daarmee hebben ze allemaal een laadvermogen van minstens 500 kilo. Voor wie het nog lichter wil: dat kan. Kies dan voor de lichtmetalen wielen en de lithium‑ion huishoudaccu. Zo haal je namelijk nog eens flink wat van het gewicht af. En wil je toch wat ruimer zitten qua laadvermogen? Dan is de c-compactline desgewenst ook op te waarderen tot een maximumgewicht van 4250 kilo. Daarvoor heb je dan wel een C1-rijbewijs nodig.

Nog meer comfort

Modeljaar 2022 heeft nog meer comfort te bieden. De c-compactline van Carthago krijgt voor het komende seizoen bijvoorbeeld een nieuwe XL-opbouwdeur: de premium-two 2.0 deur. Deze is voorzien van een veilige dubbele sluiting en van mooie bekleding. Er zit een groot raam in. Maar boven alles heeft de deur een comfortabele breedte van maar liefst 63 centimeter. De hordeur is onzichtbaar weggewerkt. Optioneel is de deur nog te voorzien van centrale vergrendeling.

Koffieautomaat en multimedia

Optioneel levert Carthago in de c-compactline 2022 een spanningsomvormer van 12 V naar 230 V met 1800 watt vermogen. In het nieuwe 'keuken/koffie'-pakket is deze gecombineerd met een koffiecapsule-automaat. Naast de standaard radio is er keus uit twee nieuwe multimediasystemen. Als eerste is dat een moniceiver met DAB+-radio in 6,8-inch formaat. Een stapje hoger staat het multimediasysteem met een 9-inch beeldscherm en navigatie. Inclusief camperroutes en vele andere functies, zoals een praktische draaiknop voor het volume of hoge resolutie-displaytechnologie zoals we die kennen van de moderne smartphones.

Vijf modellen

De c-compactline integraal van Carthago is er in vijf verschillende varianten. Van de slechts 6,41 meter lange I 138 tot aan de 6,99 meter lange I 144 LE en de I 144 QB. Basisvoertuig is de Fiat Ducato. Een compacte en wendbare integraal die bij uitstek geschikt is voor een stadsbezoek. Er is keuze uit enkele bedden, een queensbed of een dwarsgeplaatst bed. Met een compacte badkamer of een zogenoemd Raumbad. Stuk voor stuk compact, super lichtgewicht en in de premiumklasse.