Vakantie in Nederland

Waar naartoe en wat te doen in Zuid-Holland?

Vakantie in eigen land kan heel verrassend zijn. De provincie Zuid-Holland heeft heel wat te bieden. Van Scheveningen tot de Keukenhof en van Den Haag tot Diergaarde Blijdorp.

Diergaarde Blijdorp en Madurodam

Diergaarde Blijdorp is de bestbezochte dierentuin van ons land. Reis in één dag af naar Azië, Afrika en Noord-Amerika. Ontdek in vogelvlucht de meest bijzondere diersoorten ter wereld. Struin door de verschillende continenten en laat je verwonderen door het natuurschoon. Heel Nederland in een uurtje zien? Bezoek dan familiepark Madurodam. Er is van alles en nog wat te doen. Niet alleen heel leuk; je steekt er ook nog iets van op. Alles gezien? Binnen 5 minuten sta je in het zand van Scheveningen of in de Haagse binnenstad.

Als je houdt van stedentrips tijdens de vakantie, dan zit je in de provincie Zuid-Holland natuurlijk prima. Niet te missen is havenstad Rotterdam met de Erasmusbrug en Hotel New York. Of denk aan Leiden, met de fotogenieke straatjes rond de Pieterskerk. Delft met zijn smalle grachten en gezellige terassen. Bezoek vooral de Royal Delft Experience (foto). Dan kom je alles te weten over Delfts blauw. Den Haag is de hoofdstad van deze provincie. Middeleeuwse straatjes, heel veel musea en Madurodam. En als je er dan toch bent, neem dan meteen een kijkje op het Binnenhof. Kijk op deze site voor leuke activiteiten per stad.

De overdekte markthal kon je al vinden in steden als Barcelona, Kopenhagen en Stockholm. En ook Rotterdam heeft er één (foto hiermaast). Zo groot als een voetbalveld en vol met kraampjes. Van vis, vlees en groenten tot aan delicatessen. Je leest er hier meer over. Ben je toch in Rotterdam, ga dan zeker ook even de Kubuswoningen bekijken. Ze zijn dertig jaar nadat ze zijn gebouwd nog steeds een eyecatcher. Een abstract bos, eind jaren zeventig ontworpen door architect Piet Blom. Wist je dat we in ons land ook een Cheese Valley hebben? Een hele regio en niet alleen Gouda. Breng eens een bezoek aan een kaasmuseum.

Scheveningen is onze populairste badplaats. De Pier, het Kurhaus en vooral de kilometerslange stranden.

Kijk hier wat er allemaal te doen is.

Het aanbod aan campings in deze provincie is reuze. Kijk maar eens op de site van de ANWB. Daar staan er meer dan vijftig op. Op de foto camping de Grienduil.