5 x niet te missen

in Zuid-Holland

De Keukenhof

De Keukenhof in Lisse duurt elk jaar acht weken lang. Dan staan er zo'n 7 miljoen bloemen in bloei. Dat is het werk van 500 kwekers en 100 bloembollenbedrijven uit de Nederlandse sierteelt. Trek er rustig een uurtje of 2 tot 3 voor uit om ze allemaal te bewonderen. Twee seizoenen lang was de bloei alleen virtueel te zien. Want het park bleef gesloten. Er is goede hoop dat het publiek er volgend jaar weer van kan genieten. Dat kan vanaf 24 maart tot en met 15 mei 2022, van 8.00 tot 19.30 uur. Op 23 april is het bloemencorso. Hier lees je alle informatie.

Dordrecht

Een stad met een historisch hart dat op drie eilanden ligt. Dordrecht heeft de langste winkelstraat van Nederland: De Voorstraat. In deze straat ligt ook het smalste huis van ons land. En wel op nummer 87. Verder duizend monumenten en interessante musea. Zoals het Dordrechts museum in de Museumstraat. Maak een rondvaart en bewonder de grote pakhuizen. Of klim in de Grote Kerk 275 treden naar boven om van het uitzicht te genieten. Daarna is het terrasje op het Scheffersplein dubbel en dwars verdiend. Vergeet ook geen taart bij Brokkking te halen.

Wandelen en fietsen

Aan mooie steden voor een stadswandeling geen gebrek. Maar Zuid-Holland heeft ook heel wat natuur met de mooiste wandelroutes. Zoals in het natuur- en recreatiegebied Reeuwijkse Hout. Een route van zo'n 11 kilometer waar je ongeveer drie uur over doet. Kijk hier voor alle info.

In de lente is de Bollenstreekroute per fiets een aanrader. Hij is 28 kilometer lang en je doet er ongeveer 2 uur over. Geniet van een prachtig bloementapijt, maar ook van pittoreske dorpskernen.

Dino Experience Park

Durf jij het aan? Oog in oog met een dinosaurus staan? In het Dino Experience Park in Gouda zijn maar liefst zeventig dino's te vinden. Maak een reis in de tijd; er is van alles te zien en te doen. Edelstenen zoeken of botten opgraven bijvoorbeeld. Je kunt ook met je favoriete dino op de foto. Vertier voor jong en oud, zowel binnen als buiten. Want er is ook een grote speeltuin en je kunt er dino-golfen. Voor wie honger heeft gekregen, is er het Restaurantosaurus. Voor een snack of een kop koffie.

Kijk hier voor alle informatie.

Escher in het Paleis

In het stadspaleis aan het Lange Voorhout hangen ruim 120 prenten van M.C. Escher (1898-1972). De ontwikkeling van de kunstenaar Escher staat in deze tentoonstelling centraal. Zijn bekendste werken zijn er te zien. Van vroege Italiaanse landschappen naar onmogelijke gebouwen. In de zaal met Op-art lijken de kunstwerken te bewegen. Deze zomer twee extra tentoonstellingen in het Paleis: Geniale Grafici en Tijd en Eeuwigheid. Kijk voor meer informatie op deze site.