Vakantie in Nederland

Waar naartoe en wat te doen in Limburg?

Vakantie in eigen land kan heel verrassend zijn. In Limburg waan je je al in het buitenland. Bourgondisch tussen de heuvels. Rommedoe-stinkkaas eten en zuurvlees op je frieten.

Snowworld en Gaia Zoo

Limburg is heel wat meer dan een terrasje op het Vrijthof. Zo leer je als beginner in Snowworld Landgraaf in één weekend skiën. Door op zaterdag en zondag anderhalf uur les te nemen, krijg je de basisbeginselen onder de knie. Je staat in totaal samen met de leraar zes uur op de ski's. Een stukje verderop in Kerkrade ligt Gaia Zoo (foto hiernaast). Hier ontdek je hoe bijzonder onze aarde is. Een nieuw en uniek dierentuin-concept. Je reist in één dag over de hele wereld. Behalve rode panda's, veelvraten, giraffen en gorilla's zie je ook bedreigde diersoorten uit eigen land. En deze uitstapjes liggen alledrie, met het genoemde terrasje, vlabkij elkaar.

In Maastricht is veel te zien. Zo kun je gaan kijken in de mooiste boekhandel van ons land. Boekhandel Dominicanen is gevestigd in de 700 jaar oude Dominicanerkerk. Op de site van Maastricht Underground lees je alles over de mergelgrotten onder de Sint Pietersberg. Behalve op het Vrijthof staan er ook op de Markt, het Onze Lieve Vrouwenplein en op vele andere plekken in de stad gezellige terrassen. Typisch Maastrichts eten doe je bij restaurant Pieke Potloed in het centrum. Van Hinnevideeke mèt Boursin tot Bloodweurs mèt Appel & Unne. Op de menukaart worden de gerechten vertaald.

Op de site van Visit Zuid-Limburg tien bijzondere panoramatips met een hoofdletter P. Via een wandelroute door het Toscane van Nederland tot aan de mooiste pikcnickplekken. Ze staan bij elkaar op deze site. Met 322 meter het hoogste punt van Nederland: het Drielandenpunt. Beklim de uitkijktoren en geniet van het uitzicht. Bekende bezienswaardigheid in Noord-Limburg zijn de Kasteeltuinen van Arcen. Ook Valkenburg met zijn vele gezellige kroegjes, de Fluweelengrot en Thermae 2000 zijn een bezoek zeker waard. Wandel of fiets door het unieke terassenlandschap van Nationaal Park De Meinweg.

Ook aan water geen gebrek. Zo zijn er rond de Maasplassen stranden, ligweiden en campings.

Hier lees je meer over het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland.

Kamperen doe je in Zuid-Limburg.

Hier lees je waar dat allemaal kan.