LMC Style 400 F

De LMC Style 400 F is de unieke nieuwkomer in de Style-serie. Een compacte caravan van buiten. Desondanks heb je door het slimme opklapbed riant de ruimte binnen.

Opklapbed geeft ruimte

Hoe zorg je in een compacte caravan voor zoveel mogelijk ruimte? LMC kiest als oplossing voor het opklapbed. Overdag staat dat onzichtbaar tegen de achterwand van de caravan. De hele caravan bestaat zo uit leefruimte. Er gaat geen ruimte verloren aan een bed dat overdag niet wordt gebruikt. Is het bedtijd, dan klap je het bed naar beneden. Dit komt dan boven de zithoek te liggen. Zo heb je een riant bed met een bedmaat van 1,90 bij 1,50 meter. De hele caravan verandert in een ruime slaapkamer. Daarmee heb je in een caravan met compacte buitenmaten een optimaal ruimtegevoel. Daar is duidelijk over nagedacht.

Innovatief en uniek

Door de stahoogte van 1,98 meter en het handige opklapbed biedt de LMC Style 400 F een zelfde ruimtegevoel als de grotere Style-modellen. Het bed omlaagklappen is heel eenvoudig. Je laat de tafel van de zithoek zakken. Vervolgens druk je aan weerszijden van het bed op de vergrendeling. Het bed klapt naar beneden en is meteen gebruiksklaar. Want het beddengoed en de matras kunnen gewoon blijven liggen. Ook de kussens van de zithoek blijven op hun plek. Geen gesleep met kussens, geen gedoe met ombouwen.

Frontkeuken, badkamer

De LMC 400 F heeft een frontkeuken. Die staat meteen rechts naast de deur als je binnenkomt. Hier komt lekker veel daglicht door het raam – dat open kan – in de voorkant boven het keukenblok. De koelkast met vriesvak heeft een inhoud van 141 liter. Naast de keuken bevindt zich de sanitaire ruimte. Deze scoort punten met de vele opbergmogelijkheden. Een eigen dakluik zorgt hier voor daglicht en frisse lucht. De grote spiegel laat de ruimte groter lijken.

Handige lichtrail, usb-aansluitingen

Links naast de deur van de badkamer staat de koelkast. Daarnaast bevindt zich een grote kast voor kleding. Hier kun je zowel kleding ophangen als op de plank leggen. Om de ruimte in de caravan optimaal te benutten, zien we her en der opbergvakken en -planken. Handig detail van de LMC Style 400 F is de lichtrail waarop lampen en usb-aansluitingen zitten gemonteerd. Deze zijn daardoor te verschuiven en kun je zo precies op de gewenste plek zetten. Onder de opklaptafel vind je nog eens vier extra usb-aansluitingen. Het lage dressoir tegenover de kast is een prima plek voor de tv.

Compact en licht

De LMC Style 400 F heeft een rijklaargewicht van 1034 kilo. Standaard heeft hij een maximum gewicht van 1300 kilo. Dit is op te waarderen tot 1700 kilo. Zo ontstaat een laadvermogen van 266 / 666 kilo. De caravan is in totaal (met dissel) 5,83 meter lang en 2,32 meter breed. Er zijn diverse pakketten waarmee de de 400 F verder is aan te kleden. Kijk hiervoor en voor alle andere informatie in de LMC-flyer. De LMC Style 400 F is er vanaf 16.900 euro.