De Crosscamp Lite is auto en compacte camper tegelijk

De Crosscamp Lite heeft de Opel Zafira en de Toyota Proace als basis. Er zit een modulair camperinterieur in. Je kunt hem daardoor als gewone dagelijkse auto of als kampeerbus gebruiken. Lekker flexibel.

Crosscamp als Lite en Flex

De Crosscamp: we noemden hem eerder 'het kleintje Hymer'. Hij is er sinds 2019. Bij zijn introductie werd hij gezien als een kopie van de Pössl Campster. Die heeft de Citroën Spacetourer als basis met een vergelijkbare inrichting. En die had dat weer afgekeken bij de good old VW California. Ere wie ere toekomt, nietwaar. Campster en Crosscamp lopen inmiddels naast elkaar van de band. De eerste Crosscamp heeft als basis de Toyota Proace. Daar is nu de Opel Zafira Life bijgekomen. De Flex heeft achterin een meubelmodule, de Lite heeft dat niet.

Crosscamp Lite heeft de ruimte

De Crosscamp Lite heeft minder kampeeruitrusting. Zo mist hij het best wel grote keukenblok uit de Flex. Daardoor blijft er wel veel ruimte over voor andere dingen. Zeven zitplaatsen bijvoorbeeld. Het kleine keukenblok is verhuisd naar de achterkant. Het is uittrekbaar en heeft één pit. De achterbank kan plat en is snel omgetoverd tot een tweepersoonsbed. Door het slaaphefdak zijn er ook 'bovenin' nog twee slaapplaatsen. Tussen de voorstoelen een koelbox met een inhoud van 13 liter. Praktisch zijn de twee schuifdeuren van de Crosscamp Lite. Rechts bij de schuifdeur een opbergvak. Die is ook achterin bij het keukentje te hangen. Een huishoudaccu is standaard aanwezig. Daar haalt de ledstrip die zorgt voor de verlichitng binnen zijn stroom. Daarmee hebben we het dan ook wel gehad wat kampeerinrichting betreft. Al is er een optielijst. Dus je kunt de Crosscamp desgewenst verder aankleden.

Optielijst voor meer

Optielijst voor meer

Wil je toch meer camper maken van je Crosscamp Lite, dan kan dat. Daarvoor kun je de optielijst gebruiken. Daar staat bijvoorbeeld een luifel op. Of de zogenaamde Starterbox. Daarin zit onder meer een tafel en klapstoelen. Verder is raamverduistering mogelijk. Ook een fietsendrager staat op de lijst. Zitplaatsen toevoegen kan ook. Er passen er maximaal zeven in. Standaard zitten er op de Crosscamp al airco, verwarmde voorstoelen en tal van assist-systemen. De Toyota en de Opel zijn op enkele kleine details na gelijk aan elkaar.

Modulaire camperinrichting

Het interieur van de Crosscamp Lite past zich helemaal aan jouw wensen aan. Of je nu een weekendje gaat kamperen, na een feestje op de oprit blijft overnachten, een bankstel moet vervoeren of een zevenpersoons auto nodig hebt. Het kan allemaal. Alles staat zo'n beetje op rails en is desgewenst eenvoudig te verwijderen. Met een hoogte van 1,99 meter past de Crosscamp in elke parkeergarage. En met 4,95 meter lengte parkeer je hem met gemak in elk parkeervak. De Toyota en de – iets completere en daardoor duurdere – Opel zijn er met drie verschillende motoren: van 120, 144 en 177 pk.

Lekker flexibel

De Crosscamp Lite is natuurlijk geen complete camper. Maar je komt er een heel eind mee. Je kunt er ruim in zitten en in slapen. Dat laatste met maximaal vier personen. Dat eerste met tot aan zeven personen. De bedmaat beneden is 1,99 bij 1,14 meter. Boven is dat 2 bij 1,20 meter. Naast de koelbox tussen de stoelen is er de gaspit achterin. Dit is een veelzijdige en ruime auto die zich graag aanpast. Een slimme crossover die je flexibel gebruikt.