5 x niet te missen

in Limburg

De Mergellandroute

Zo'n beetje de bekendste autoroute van ons land. Maar de Mergellandroute is er ook voor de fietser. Hij brengt je langs alle letterlijke hoogtepunten van het Limburgse heuvellandschap. Je komt door de nodige dorpjes, maar ook door Maastricht. Onderweg veel groen en glooiend landschap. In elk dorp dat je passeert is er wel een gezellig terras. En daar hebben ze Limburgse vlaai met koffie. En ook andere lekkernijen natuurlijk, dus zorg voor een BOB. De auto volgt de bruine zeshoekige bordjes. Voor de fiets zijn ze er in het groen.

Grotbiken

Grotbiken is met een speciaal ontworpen fiets door de grotten toeren. In de weekenden of in de schoolvakanties kun je terecht onder de heuvels van Valkenburg. De tocht is zo'n 8 tot 10 kilometer lang en gaat door het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. In de grot is het donker. Dat maakt de rit extra spannend. Gelukkig is er een gids bij. Er zijn overigens ook verschillende tochten zonder fiets. Meer weten? Kijk dan zeker op deze site. (foto's @ ASPAdventure)

Kamperen op een vlot

Weer eens wat anders. Kamperen op een vlot. Je vaart er naartoe varen in een Canadese kano. En daar moeten dus ook al je spullen in. Iets om rekening mee te houden. Het kampeervlot is 25 vierkante meter groot, stevig en er staat een houten hut op. Je kunt hier van april tot en met oktober overnachten. Maximaal vier volwassenen. Een gezin met kinderen tot maximaal vijf personen. De vlotten liggen langs de Oude Maas in Dilsen – Stokkem. Dat is België. Hier meer info,

Ga bier proeven

De hop groeide altijd goed op de zonnige Limburge heuvels. In 1890 waren er nog zo'n honderdnegentig zelfstandige brouwers. We zetten zes trotse bierbrouwers voor je op een rij waar je ook nu nog terecht kunt voor een rondleiding. Proef vooral ook het bier. Hoe maken ze van dat hop nou een smaakvol biertje? Elke brouwerij heeft zijn eigen unieke verhaal. Van Alfa in Schinnen, via de Fointein in Stein tot brouwerij Rolduc. Alle informatie en meer (zoals Limburgse wijn en whisky) vind je op deze site.

Wandelroute van het Jaar 2021

De wandelroute van het Jaar 2021 is letterlijk grensoverschrijdend en lang. Om precies te zijn 137 kilometer lang. Je loopt door het Rivierpark Maasvallei. Mooie landschappen en gezellige dorpjes. Deze wandeling werd in april van dit jaar verkozen tot 'Beste wandelroute van de Benelux'. Je leest er hier alles over.