De aanhanger als caravan

De kampeertrailer is helemaal hip

Tiny Trip Trailer made in Holland

Daniël Sweeris houdt van kamperen, maar zijn rug protesteerde tegen het slapen op matjes en een koude ondergrond. Bovendien had hij meer bagageruimte nodig. Een standaardcaravan wilde hij niet, daarom ontwierp hij een kampeermiddel dat aan zijn wensen voldoet: de Tiny Trip Trailer. Er is genoeg ruimte en laadvermogen om heel wat bagage mee te nemen. Zo past er bijvoorbeeld ook een scooter in. Door de open achterkant af te dekken met tentdoek, hou je ook nog eens het door velen zo geliefde tentgevoel tijdens het kamperen.

Net zo makkelijk als boedelbak te gebruiken

Buiten het kamperen om heb je er ook een handige boedelbak aan. Binnen de 15 minuten haal je het bed en de koelkast eruit. De Tiny Trip Trailer is verkrijgbaar vanaf 4495 euro. Lees hier het hele artikel.

7even50 Camper als One en Two

Men neme een stevige aanhanger van het merk Humbauer. Voeg een knus interieur toe. Geef de klant genoeg zelf te kiezen. Het resultaat: de kampeeraanhanger ‘7even50’ Camper. Een tiny camper uit Duitsland. Je hebt een comfortabel bed, een keuken en een knusse zithoek aan je trekhaak. En dat al vanaf zo’n 8600 euro. De 7even50 dankt zijn naam aan zijn maximaal toegestane gewicht van 750 kilo. Een B-rijbewijs is genoeg en hij is door vrijwel elke auto te trekken.

Als kale en aangeklede versie

De 7even50 Camper is er als One en als Two. De One is compleet ingericht. De Two is basic. Maar alles is mogelijk, je hoeft het alleen maar te vragen. Lees hier het hele artikel over dit hotel voor aan de trekhaak.

Oehoe trailer als slaapplek, de rest doe je buiten

In 2018 zag de Oehoe trailer het levenslicht. De Oehoe trailer ontstond vanuit het idee dat je niet meer nodig hebt dan een goede slaapplek. De rest doe je liever buiten. Deze trailer is degelijk gebouwd met een ruime toegangsdeur. Voor de jonge kampeerder. Hij is standaard voorzien van dakdragers voor de surfplank, fiets of kano. Hij is er in drie verschilende uitvoeringen. Als Oehoe Nature, Explorer en Freedom. De Nature weegt leeg slechts 350 kilo. Daarmee heb je dus nog ruimte en laadvermogen voor 400 kilo vakantiebagage.

Oehoe als Nature, Explorer en Freedom

De Explorer is iets ruimer en weegt leeg 425 kilo. De Freedom is met 500 kilo iets zwaarder. Je maakt telkens een stapje in meer luxe. Omdat ons artikel uit 2018 verouderd is, verwijzen we je ook naar de site van Oehoe.

Plywood, de daktentaanhanger van Unsinn

De daktentaanhanger van het Duitse bedrijf Unsinn is precies wat de naam zegt dat het is: een witte vierkante aanhanger met daar bovenop een daktent. Meer is het niet. Maar je kunt er heel veel mee doen. Zo is de achterklep geschikt om fietsen, motoren, scooters of een quad naar binnen te rijden. Wat je uitrusting of sport ook is: het past. Je kunt alles meenemen en hebt het tweepersoonsbed altijd bij je. Hij is voorzien van steunen aan de achterkant. Samen met het neuswiel staat hij zo stabiel. Het dak is desgewenst transparant. Plywood is verkrijgbaar in verschillende maten.

Praktisch en simpel, voor de avonturier

Naast verschillende maten zijn er daardoor natuurlijk ook verschillende gewichten leverbaar. Het maximale totaalgewicht is vanaf 1300 kilo. Onderaan ons artikel van eind vorig jaar staat ook de link naar de site van de fabrikant.

Farfalla Camper LS, de uitklapcaravan is vernieuwd

Farfalla Camper is bekend van de gesloten aanhangwagen die je op de plaats van bestemming uitklapt waardoor je een caravan hebt. Tot voor kort was deze verkrijgbaar zonder sanitair, maar daar is verandering in gekomen. Er is nu ook een uitvoering van de uitklapbare caravan mét toilet en wastafel: de Farfalla camper LS. De Farfalla camper doet zijn naam eer aan. Farfalla is immers de Italiaanse naam voor vlinder, en net als het insect tonen de caravans hun schoonheid pas als ze hun ‘vleugels’ hebben uitgeklapt.

LS staat voor Long en Sanitair, mét zonnedek

Je kunt lekker zonnen bovenop de caravan. Het dak is verstevigd, zodat er twee personen tegelijk op kunnen zitten of liggen. Privacy én een mooi uitzicht gegarandeerd. Een daktent. kan ook. Hier het hele artikel over de Farfalla LS.