Dethleffs Just 90 jubileumserie

De Just 90 is een speciale serie halfintegralen ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van Dethleffs. De uitvinder van de 'woonauto'.

Just 90 is de perfecte start

Camper- en caravanbouwer Dethleffs viert zijn 90ste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan is er de speciale Just 90-serie. Zes halfintegralen met een modern interieur en een frisse sfeer. De standaarduitrusting is flink uitgebreid. Alles wat je nodig hebt voor een heerlijke kampeertrip zit er simpelweg op. Het credo van de ontwikkelaars was dan ook Just all you need. De Just 90 zal de moderne camperaar aanspreken, maar zeker ook de starter. Het is zondermeer een prima instap in de wereld van Dethleffs. Deze jubileumserie heeft namelijk niet alleen een rijke uitrusting maar ook een gunstige prijs. En dat zonder concessie aan de kwaliteit. Wie jarig is trakteert.

Alles zit er op: Just all you need

Alles wat je nodig hebt ­– en meer – zit er standaard op. Zelfs zaken die bij andere merken optioneel zijn. We noemen het multifunctionele stuur. En de supercomfortabele cabinestoelen met hoogte- en kantelverstelling én armleuningen. Ook led-dagrijverlichting en cruise control is standaard. De buitenspiegels zijn niet alleen elektrisch te verstellen, maar ook verwarmd. Het grote dakraam zorgt voor veel daglicht. Omdat het open kan, kan je de camper zo ook goed ventileren. De deur is met 70 centimeter prettig breed. Daarbij is hij voorzien van een raam en centraal te vergrendelen. Een hordeur en zuinige led-interieurverlichting zitten er ook al gewoon op.

Compleet of completer

Mocht je meer wensen hebben, dan is dat geen probleem. Want ondanks een rijke standaarduitrusting is er ook nog het een en ander optioneel toe te voegen. Zo kun je de Just 90 onder meer uitrusten met een vijfde zitplaats. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een hefbed voorin boven de zitgroep. Wil je liever geen hefbed, dan kun je in de EBL en DBL kiezen voor een zitgroep die tot bed is om te bouwen. Altijd fijn als de (klein)kinderen af en toe meegaan. Verder staan onder meer luxe ingelegde ramen op de optielijst. En gebruik je de Just 90 halfintegraal het hele jaar rond, dan is het wintercomfortpakket een interessante optie.

Modern en fris interieur

Het interieur is een combinatie van lichte houttinten en wit, en doet warm en modern aan. De bovenkasten zijn greeploos en ogen daardoor strak. De jubileumstoffering in tijdloos grijs past er prima bij. De mooie led-spots zijn uitgerust met handige usb-poorten. In de badkamer een cassettetoilet en een douche. De koelkast heeft een inhoud van 142 liter. De garage is aan beide kanten voorzien van een groot luik. Dat is gemakkelijk bij het in- en uitladen. Zowel het dak als de zijwanden en de achterkant zijn gemaakt van het hagelbestendigere gfk.

Zes indelingen

De Just 90 T 6752 DBL (67.290 euro) heeft achterin een queensbed. De zithoek bestaat uit langsbanken tegenover elkaar. De T 6812 (67.790 euro) heeft achterin enkele bedden. Beide indelingen blijven onder de zes meter lengte. De T 7052 is 7,40 meter lang. Hij is er met enkele bedden als EB en EBL, en met een queensbed als DBM en DBL. De L staat bij deze modellen voor de bijzondere lounge-achtige opstelling van de zithoek. De zeer open entree geeft een extra ruimtelijk gevoel. De 7052 EB en DBM kosten 68.890 euro. Voor de DBL en de EBL betaal je 1000 euro meer. Standaard hebben alle modellen vier goedgekeurde zitplaatsen en de 120 pk sterke variant van de multijet diesel. Ze blijven allemaal onder de 3500 kilogrens.