Vakantie in Nederland

Waar naartoe en wat te doen in Noord-Holland?

Vakantie in eigen land kan heel verrassend zijn. Neem Noord-Holland. Dat is Amsterdam, de Kop, Texel en meer.

De Kop

De Kop van Noord-Holland. Je kunt er heerlijk uitwaaien op het strand. Of een bezoek brengen aan de weekmarkt van Schagen. Ook ligt hier een uitgebreid wandelnetwerk. Zo zijn er zogenoemde paaltjeswandelingen over de glooiende duinen. En er is natuurlijk veel water. Het IJsselmeer, de Waddenzee of kleiner. Peddelen door Den Helder of Julianadorp bijvoorbeeld. En als je dan toch in Den Helder bent: het mooiste terras aan zee vind je bij Fort Kijkduin.

Wie graag wandelt kan in Noord-Holland alle kanten op. Een stadswandeling door Haarlem bijvoorbeeld. Je doet 2 uur over de wandeling van 7 kilometer door de vijfde monumentenstad van Nederland. Of je wandelt door het mulle zand op de Zuid-Kennermerlandroute. Waar het strand zo breed is dat je de zee niet ziet. Noord-Holland heeft ook 1450 kilometer aan fietspad. Aanrader is de zogenoemde Hollandse Kustroute. Behalve langs zee en strand fiets je door het grootste aaneensloten bloembollengebied ter wereld. Lees er hier alles over.

Noord-Holland is ook IJmuiden, Alkmaar, Volendam, Zandvoort en Enkhuizen om een paar steden te noemen. Hoofdstad Amsterdam is een toeristische trekpleister. Voor corona kwamen hier jaarlijks ruim vier miljoen bezoekers. Klik voor informatie over Amsterdam.

Den Helder is de stad van het loodswezen, de visserij en de marine. Kijk hier wat er allemaal te doen is.

In Den Helder neem je ook de boot naar Texel. Het is twintig minuten varen naar het grootste Waddeneiland. Meer info hier.

Op de Waddeneilanden is zoveel te doen dat je tijd te kort komt.

Wat er is te doen op de Wadden lees je op Wadtodo.nl

In de provincie Noord-Holland is er voor elk budget een bed. Van luxe vakantiewonig tot een knusse B&B. Ook aan campings geen gebrek. Zoals camping 't Noordersandt. Op 600 meter van de Noordzee bij Julianadorp.