Met een airco van Truma blijf je cool

In de zomer kan het velen niet warm genoeg zijn. Op hete dagen en 's nachts kan het in je kampeermiddel echter ook té heet worden. Hoe lekker is thuiskomen en slapen in een caravan of camper met airconditioningssysteem? Truma zorgt ervoor. Aan de Costa Brava net zo gemakkelijk als in eigen land.

Truma airco is dé oplossing

Natuurlijk, je kunt je kampeermiddel in de schaduw zetten en de ramen en rolgordijnen dicht houden. Dat helpt. Maar echt lekker wordt het pas met een airco. Die ontvochtigt namelijk ook de lucht. Je stelt gewoon de gewenste temperatuur in. Wakker liggen door de hitte is daarmee verleden tijd. Tip van Truma: zet de airco nooit lager dan 8 graden onder de buitentemperatuur, want anders heb je zo een verkoudheid te pakken. Truma heeft dakairco's en bankairco's. De airco komt dus op het dak of in de camper of caravan.

Truma bankairco of dakairco

Natuurlijk gaat het erom dat een airco goed koelt. Daarbij is het geluidsniveau ook van belang. De airco's van Truma behoren tot de stilste exemplaren op de markt. En in de zogenaamde nightmodus zijn ze nog stiller. Dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor je buren op de camping. De airco's van Truma zijn zogenaamde compressorairco's. Ze werken als een koelkast. In een gesloten systeem zit een koelmiddel. Daar gaat de warme lucht langs waardoor deze afkoelt. De bankairco Saphir (foto hiernaast) is er als compact en comfort. Hij past in een bankkast of in de garage van de camper. Dit kost dus wel wat bagageruimte. Daarentegen is een bankairco wel de stilste van de twee. Ook heb je een laag zwaartepunt en dat is belangrijk voor de caravan. Het inbouwen is iets omslachtiger dan bij een dakairco.

Aventa compact

Het voordeel van de Aventa compact dakairco is dat hij geen bagageruimte inneemt. De koele lucht kan zich goed verspreiden door het interieur. De installatie van deze compacte dakairco is heel eenvoudig. Hij kan namelijk op de plaats van een dakluik komen. Aan de binnenkant is de Aventa heel plat, waardoor je nauwelijks stahoogte verliest. Deze airco past overal in; van buscamper tot integraal en op elke caravan. Er is geen voertuigdak waar hij niet op kan. Ondanks zijn compacte afmetingen heeft de Aventa compact een koelcapaciteit van 1700 watt. En met een verbruik van 2,8 ampère is hij ook nog eens heel zuinig. Er is ook een compact Plus. Die heeft een koelvermogen van 2200 watt en een verbruik van 4,4 ampère.

Aventa comfort: koelen en verwarmen

De Aventa comfort heeft een ingebouwde warmtepomp. Daardoor kun je hem op de koelere dagen en avonden in het voor- en najaar ook gebruiken als verwarming. Hij heeft een verwarmingscapaciteit van 1700 watt. Deze airco is bijzonder zuinig in het gebruik. Bij het koelen verbruikt hij 4,2 ampère. Bij het verwarmen is dat 3,7 ampère. De comfort is met een koelcapaciteit van 2400 watt ook de snelste dakairco van Truma. In een paar ogenblikken is de ruimte gekoeld. De comfort heeft een afstandsbediening en een programmeerbare timer. Zet hem aan vlak voor je bij de camper of caravan komt en het is bij thuiskomst lekker koel. Deze airco is verder voorzien van dimbare led-verlichting.

Bediengemak

Het bedienen van een Truma airco kan op drie manieren: via de meegeleverde afstandsbediening, via een app op je smartphone of via Truma's eigen iNet-systeem. Op de site van Truma staat waar je dit systeem nog meer voor kunt gebruiken. Daarna wil je waarschijnlijk nooit meer anders.

Alle airconditioningsystemen van Truma zijn typegoedgekeurd door de TüV. Truma geeft er vijf jaar onderdelengarantie op. Kijk op de site van Truma welke airco het beste bij jouw kampeermiddel past.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies