Vakantie in eigen land: deze spullen komen vast van pas

Leuke kampeergadgets om uit te proberen

Het herbruikbare koffiefilter van GSI Outdoor

Het kan op veel manieren: koffie zetten. Voor wie de ouderwetse filterkoffie trouw wil blijven, maar dan wel op de campingmanier, is er het herbruikbare koffiefilter Java Drip van GSI Outdoor. Geen Italiaanse toestanden, stekkers of stoompijpjes. Gewoon een koffiefilter dat je op een mok kunt zetten. Daarna omspoelen en klaar. Met drie pootjes klemt deze lichte koffiefilter op zo'n beetje elke mok. Na gebruik vouw je het pootje naar binnen en past het filter in de holte onder een gasblikje.

De lekkerste koffie met de Java Drip

Zorg met een fluitketel of pannetje voor heet water. Doe je favoriete koffie in het filter. Zet deze op je lievelingsmok. En schenk er dan rustig beetje bij beetje water op. Een heerlijke mok verse koffie is je beloning. Genieten met een grote G, net zo vaak als je wilt. Want herbruikbaar. Voor 14 euro, onder andere bij Bever.

Life is better in a hammock!

Een vakantie in eigen land is pas een vakantie als je in een hangmat hebt gelegen. Zo simpel is dat. De Braziliaanse hangmatten van Tropilex zijn niet de goedkoopste. Maar wat liggen ze heerlijk. Ook de tweepersoons of Family-versie. Dat komt mede door de extra ophangkoorden. Hierdoor blijft de hangmat open. Het gewicht is zo ook beter verdeeld. Dat maakt de kans op knappen van de koorden een stuk kleiner. Relaxed liggen dus.

Met opbergtas en in veel hippe kleuren

Jeansblauw, felrood, zonnig geel, bosgroen of koffiemocca. Kies je favoriete kleur. Voor deze Braziliaanse matten wordt 300 gram garen per vierkante meter gebruikt. Het ligdoek is tot 20 procent dichter geweven. Dat maakt deze Braziliaanse hangmat comfortabel en sterk. Bekijk de hangmat hier.

Overal je eigen bioscoop met deze minibeamer

Met deze minibeamer maak je overal je eigen bioscoop. Er moet dan niet teveel zonlicht zijn. Maar is het donker genoeg, dan doet hij het prima. Onder de luifel op de wand van de camper bijvoorbeeld. Of 's avonds op het doek van de tent. Ook het rolgordijn van de caravan kan prima dienst doen als filmscherm. Je neemt hem gemakkelijk mee want hij is heel klein van formaat. Je hebt uiteraard stroom nodig om hem te laten werken. Kijk overal je favoriete film of spannende serie.

Beam me up Scotty! Of toch weer de Titanic?

Of het nou Star Trek, Pirates of the Caribbean of alweer de Titanic is. Alles kun je overal bekijken. Wil je hem aansluiten op een laptop, dan heb je een extra kabel nodig. Deze is niet meegeleverd. Ook een Chromecast kan handig zijn om erbij te kopen. De minibeamer kost 39 euro. Bekijk hem hier.

Biolite Fire Pit: kampvuur en barbecue zonder rook

Een vuurkorf is gezellig. Staren in de vlammen. Als je dan ook nog kunt barbecue├źn op dezelfde vuurkorf is het een aanwinst voor elke kampeervakantie. En dan heeft de Fire Pit ook nog eens het voordeel dat hij bijna rookloos is. In de Fire Pit zit een ventilator die werkt op een ingebouwde powerbank. Deze ventilator heeft drie standen. Voor een klein of een groot vuur. En ja, echt waar. Die stuur je aan via je smartphone. Daarmee is de Fire Pit wel een echt hebbedingetje.

Als de rook om je hoofd is verdwenen via een app

Een vuurkorf met een klein vuurtje. Als het kouder of donkerder wordt, zet je met je smartphone de ventilator een standje hoger voor een groter vuur. Trek? Maak van de vuurkorf dan een grillrooster. Er zitten uitklapbare pootjes onder, dus hij kan bijna overal worden neergezet. Hij kost 250 euro bij de Outdoorspecialist.

JBL Charge 4 bluetooth speaker klinkt prima

Een goed vol geluid, dat kun je wel overlaten aan JBL met al hun ervaring. Deze bluetoothspeaker doet het overal. Hij doet het binnen net zo goed als buiten. Natuurlijk hou je daarbij rekening met de buren. Goed geluid is namelijk heel wat anders dan hard geluid. Gewoon van je eigen muziekje genieten. Zonder dat de rest van de camping dat ook moet doen dus. Dat Charge in de naam staat voor een powerbank waarmee je onder meer je telefoon kunt opladen.

Van Beethoven tot Blondie, compleet met powerbank

Je kunt op de JBL Charge via een draadje ook een mp3-speler aansluiten. De krachtige accu gaat maar liefst 20 uur mee. De JBL Charge 4 is IPX7 waterdicht. Dat betekent dat de speaker ook onder water kan, tot 30 minuten en tot 1 meter. Hij kan dus ook mee naar het zwembad. Deze speaker kost 110 euro en je kunt hem hier bekijken.