HYMER wil meer blauw op straat

De Blue Evolution is een Limited Edition-uitvoering van de Free 540 Camper Van. Hij is uitgevoerd in stormblauw metallic.

Blue Evolution editiemodel

Vorig jaar introduceerde HYMER de Free 600 Camper Van als oogverblindende en succesvolle Blue Evolution. Nu is de 5,41 lange Free 540 er ook in het stormblauw als zogenaamd editiemodel onder deze zelfde naam. De schitterende kleur in combinatie met de zwarte accenten maken deze compacte buscamper tot een echte eyecatcher. De oplage is – zoals dat hoort bij een Limited Edition – gelimiteerd. De Free 540 Blue Evolution krijgt een volle uitrusting mee en heeft heel wat te bieden. We zijn het daarom helemaal eens met de slogan 'meer blauw op straat'.

Actiemodel met looks en extra's

De Duitse camperbouwer uit Bad Waldsee hoopt vooral jonge camperkopers te trekken met de Blue Evolution. Dat is pech dan. We weten bijna zeker dat ook de oudere camperkopers toehappen. Kijkend naar deze Blue Evolution springen een aantal zaken in het oog. Natuurlijk als eerste de bijzondere kleur: Sturmblau. Maar ook het gfk slaaphefdak uitgevoerd in hoogglans zwart. Daarmee heeft deze compacte buscamper vier slaapplaatsen aan boord. De bovenste zijn gemakkelijk bereikbaar via een trapje bestaande uit meerdere delen (en daardoor gemakkelijk op te bergen). De Thule-luifel is eveneens uitgevoerd in het zwart. Dan zijn er de mooie zwarte lichtmetalen 16 inch wielen en de bijpassende grill in glanzend zwart. De led dagrijverlichting en de mistlampen zijn ook standaard.

Compact en compleet

Tot zover de opvallende buitenkant. Het interieur is al net zo verrassend. Door de gemonteerde luifel kan de schuifdeur ook als het regent lekker open blijven staan. Je voegt op deze manier zomaar zeven vierkante meter aan de woonruimte toe. Binnen overheersen de kleuren grijs en wit. Dat doet modern en fris aan. Witte kastkleppen combineren met stof in twee tinten grijs. Ondanks zijn compacte maatvoering beschikt de Free 540 Blue Evolution over een volwaardige badkamer. Compleet met raam en houten rooster op de douchevloer. Wat prima past bij de vloer in houtlook.

Geen concessie aan comfort

De keuken is uiteraard compact. Toch is er genoeg opbergruimte voor alle spullen. Er zijn twee pitten om op te koken. Handig detail: de deur van de koelkast kan aan twee kanten scharnieren. Omdat hij aan de kopse kant van het keukenblok staat, is hij zowel van buiten als van binnen prima bereikbaar. Via de keuken komen we achteraan in de slaapkamer. Daar zien we een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed. Dat heeft een afmeting van 1,96 bij 1,32/1,22 meter. Het bed in het slaaphefdak is met een bedmaat van 2 bij 1,35 meter iets groter. Fietsen kunnen gemakkelijk mee. Het bed beneden klap je omhoog, waarna je fietsen en andere grote spullen zo door de grote achterdeuren naar binnen kunt schuiven. De HYMER Free 540 Blue Evolution Camper Van is sportief, compact en compleet, maar doet geen concessie aan comfort.

Klaar voor het avontuur

Basisvoertuig voor de Free 540 Blue Evolution is de Fiat Ducato in de korte versie. Hij is 5,41 meter lang, 2,08 meter breed en 2,60 meter hoog. Onder de kap de bekende 2.3 multijet diesel met standaard 140 pk. Het maximale gewicht bedraagt 3500 kilo. Met een leeggewicht van 2960 kilo blijft er een laadvermogen van 540 kilo over. Er zijn vier zitplaatsen en vier tot vijf slaapplaatsen. Standaard is ook het Fiat-multimediasysteem met 7 inch monitor, compleet met achteruitrijcamera. De HYMER Free 540 Camper Van is er vanaf 72.190 euro. Het prijsvoordeel is 3000 euro.