Dethleffs Aero

Dethleffs viert zijn negentigste verjaardag met een jubileummodel: de Aero. Deze speciale editie heeft een compleet actiepakket, een nieuwe look, een frisse uitstraling en een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Dethleffs was de eerste

Er kan er maar één de eerste zijn. Wat caravans betreft was dat Arist Dethleffs. Hij bouwde in 1931 de allereerste caravan van Duitsland en noemde hem 'woonauto'. En dat in een tijd waarin slechts een paar mensen het begrip 'vrije tijd' kenden en het toerisme nog in de kinderschoenen stond. Arist Dethleffs wilde niet zonder zijn gezin op zakenreis. En daarom bouwde de fabrikant van skistokken en zwepen de eerste caravan. Dethleffs groeide uit tot caravan- en later ook camperfabrikant. Sindsdien gaat de ontwikkeling gestaag door. Talloze innovaties later staat het gezin bij Dethleffs nog steeds centraal. Het trotse motto is en blijft 'vriend van de familie'.

Jubileummodel Aero

Dethleffs viert zijn negentigste verjaardag met het jubileummodel Aero. Een naam die terug is van weggeweest, want er bestond al eerder een caravanserie onder deze naam. De Dethleffs Aero stond en staat voor betrouwbaarheid, solide kwaliteit, made in Germany én voor een ongewoon modern design. Hij is vooral gericht op de jongere prijsbewuste caravankoper, die zeker iets te kiezen wil hebben voor wat betreft de uitrusting. Want bij de chique Aero is het mogelijk om deze caravan helemaal naar jouw wensen samen te stellen. Zo is er keus uit drie verschillende stofferingen.

Nieuw ontwerp

De Aero is er in vijf verschillende indelingen. Er is daarbij gekozen voor populaire indelingen. Deels met een lichte upgrade en uitstekend geschikt voor reizende koppels en gezinnen. Naast bewezen kwaliteit met een nieuw ontwerp hebben ze allemaal het zeer uitgebreide jubileumpakket. Speciaal voor de winterkampeerders is er ook nog het Wintercomfortpakket. Daarmee maak je de Aero helemaal winterbestendig.

Uitgebreid jubileumpakket op de Aero

Deze jubileum-Aero is feestelijk uitgerust. Opvallen doen de 17 inch lichtmetalen wielen en de gladde buitenbeplating. De extra brede toegangsdeur is voorzien van een raam. Voor meer daglicht en ventialtie in het interieur zorgt het extra Heki-dakluik. De disselafdekking draagt bij aan de chique uitstraling. Het interieur heeft zijn eigen smaakvolle design. Dethleffs noemt het zelf modern, luchtig, licht en met een zeer comfortabel ruimtegevoel. Opvallen doen ook de tweekleurige meubelfronten: een lichte houtlook in combinatie met witte kastdeuren en meubelkleppen. Het zorgt voor een extra fris en helder interieur.

Vijf indelingen

De Dethleffs Aero is er in vijf verschillende smaken. Allemaal 2,30 meter breed en in lengte uitleenlopend van 6,34 tot 7,51 meter. Het zijn allemaal enkelassers. De kleinste is de 410 QS met voorin een dwars tweepersoonsbed. De 470 FR heeft achterin een ruime rondzit.

De 500 QSK heeft achterin een stapelbed en is daardoor prima geschikt voor jonge gezinnen. Enkele bedden zijn te vinden in de 510 ER en de iets grotere 520 ER.