Vakantie in Nederland

Waar naartoe en wat te doen in de provincie Groningen?

Vakantie in eigen land kan heel verrassend zijn. Er gaat niets boven Groningen. Daar hebben we niets aan toe te voegen. Van de Noordkaap tot de Martinitoren.

Naar de Noordkaap

In Groningen ligt het meest noordelijke puntje vasteland van Nederland. Een beetje het einde van de wereld, maar toch ook weer niet. Het ligt aan de noordzijde van de Emmapolder. Je uitzicht is dan wel niet het Noorderlicht, maar je ziet wel een mooi stuk van de Waddenzee. Het Duitse waddeneiland Borkum ligt in de verte. Er varen containerschepen van en naar Hamburg. Op het punt staat het kunstwerk 'Poort Kaap Noord'. Rust en verlatenheid zijn hier de andere attracties. Als je toch in Groningen bent, kun je mooi zeggen dat je de Noordkaap hebt bezocht.

De Waddenzee is ook zonder eilanden de moeite waard. De kust van de Waddenzee is niet voor niets UNESCO Werelderfgoed. Geniet van de eindeloze horizon. Loop over de zeebodem als de Wadden droogvallen. Duizenden trekvogels en zeehonden op zandbanken. Meer weten over de Wadden? Bezoek dan zeker deze site.

Nog meer mooie natuur? Nationaal Park Lauwersmeer is onder meer een paradijs voor de watersportliefhebber.

Het Groninger museum (foto hiernaast) en de Martinitoren beklimmen. Vesting Bourtange bezoeken. Genieten van de donkerte in het Dark Sky Park en de Melkweg zien. Fiets langs kerken en leer de geschiedenis van Wierdedorp Niehove kennen. Huur een sloep en verken Gronigen vanaf het water. Proef Abrahams mosterd en de befaamde eierbal. Ga wadlopen, wandelen of fietsen. De provincie bestaat uit zeven regio's, elk met een eigen karakter. En elk met heel veel ruimte.

Wel eens een slang om je nek gehad? Of een stinkdier geaaid? Of een broodje worm gegeten?

DoeZoo, als je durft.

Op de foto camping Musselkanaal. Maar er is heel wat keus als je wilt kamperen in Groningen. Klik op onderstaande button en bekijk de mogelijkheden.