Lezers van het Duitse Reisemobil International en Camping, Cars & Caravans hebben weer gestemd op hun favorieten. Wij zetten de winnaars van de König Kunde Awards 2021 op een rij.

De König Kunde Awards 2021

De populairste caravan: een Tabbert

Caravans krijgen punten in acht verschillende categorieën. Dat zijn onder meer wooncomfort, kwalitteit, service en klantenbinding. Die laaste telt zelfs dubbel mee. Dit jaar zien we drie merken stuivertje wisselen in alle categorieën. Tabbert haalt uiteindelijk de meeste punten binnen. Krap op twee staat Fendt en Knaus haalt de derde plaats.

Fendt in drie categorieën op de eerste plek

Fendt staat in drie verschillende categorieën op de eerste plek. Dat zijn klantenbinding, service en werkplaats. In de categorie wooncomfort, kwaliteit en design staat het merk op een tweede plek. Fendt laat weten dat het erg trots is op de behaalde zilveren plak. Naar de site van Fendt caravans.

Isabella wint bij de voortenten

De kwaliteit van Isabella overtuigt ook onze oosterburen. Isabella staat trots op de eerste plaats bij de voortenten. De Deense tentenmaker heeft zowel voortenten voor caravans als voor campers. Je krijgt er met een voortent van Isabella een hele hoop ruimte bij. Voor de rondtrekkende kampeerder of de kampeerder die lang op dezelfde plek blijft staan: Isabella heeft voor iedereen de passende tent.

Ook opblaasbare voortenten

De voortenten van Isabella passen aan iedere caravan. Er zijn zelfs speciale voortenten voor de t@b, de Adria Action en de Eriba. Helemaal gemakkelijk zijn de opblaasbare Venture Air-voortenten. Bekijk alle voortenten op de site van Isabella.

Thule op de eerste plek bij de luifels

We schreven het in ons vorige magazine al: als je luifel uitstaat is de vakantie echt begonnen. Thule werd door de Duitse lezers het hoogst gewaardeerd als luifelmerk. Luifels voor caravans en voor campers; Thule heeft ze in alle maten. Cassetteluifels voor aan de wand of op het dak. Met de hand bediend of elektrisch. Met of zonder zijwanden. En dan is er natuurlijk ook nog de good old Thule Omnistor etuiluifel. Ook voor alle accessoires kun je bij Thule terecht. Van een zelfklevende dakgoot tot een mooie led-strip.

Maar dit merk heeft heel wat meer

Thule heeft overigens zeker niet alleen maar luifels in het aanbod. Wil je weten wat Thule nog meer te bieden heeft? Kijk dan zeker op de site. Want dat is een heleboel. Van fietsendrager tot daktent en van kinderwagens tot fietszitjes. Thule heeft het allemaal in huis. Naar de site van Thule.

Truma is de winnaar bij de airco's

Een lekker koele caravan of camper. Ook als het buiten bloedheet is. Wie wil dat nou niet? Een airco helpt dan. Truma staat bij de airco's op de eerste plek. Ze zijn verkrijgbaar voor in de camper en voor in de caravan. Bijvoorbeeld de Aventa dakairco, die is er als compact, compact plus en comfort. Past op elk dak. Truma heeft ook een inbouwsysteem. Dat is de Saphir, ook als compact en comfort verkrijgbaar.

Regel de temperatuur via de app

Het toppunt van comfort? Dat is de temperatuur in je caravan of camper regelen vanaf je mobiele telefoon. Zo kun je de airco nog even iets hoger zetten voordat je terugkeert van het strand. Het Truma iNet-systeem doet het allemaal. Kijk voor meer informatie op de site van Truma.

AL-KO bovenaan bij de caravanmovers

Zelf duwen en trekken om je caravan op zijn plek te zetten of om hem te kunnen aankoppelen. Wie daar geen zin in heeft, kiest voor een caravanmover. Die maakt dat een heel stuk makkelijker. Of het nou een automaat of een halfautomaat is. Met de afstandsbediening zet je de caravan tot op de millimeter op zijn plek. Met een mover van AL-KO koop je kwaliteit. Onze oosterburen zetten dit merk niet voor niets bovenaan.

Rangeersystemem Mammut en Ranger

Het rangeersysteem Mammut maakt zwaargewichten licht. Met de traploze snelheidsregeling zijn hellingen tot aan 28% geen probleem. Voor caravans met een enkele as of met een tandemas. Nieuw is het systeem Ranger. Je leest er alles over op de site van AL-KO.