Klaar voor het kampeerseizoen met de Eriba Nova

Het is langer licht, de temperatuur stijgt en de eerste blaadjes komen aan de bomen. Dat betekent dat binnenkort het kampeerseizoen begint. Een goed moment om eens na te denken over je kampeermiddel. Ben je misschien toe aan iets anders? Een caravan waar je zeker mee gezien kunt worden is de Eriba Nova.

Keuze uit tien indelingen

Modern, licht en comfortabel. Als we de Eriba Nova van binnen bekijken verlangen we naar eindeloze kampeervakanties met deze caravan. Het model bestaat sinds 1966, maar heeft door de jaren heen de nodige ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van techniek en design. Anno 2021 is er de keuze uit maar liefst tien indelingen, waaronder varianten met een Frans bed en een echte familiecaravan met een stapelbed. Voor ieder wat wils dus. Sinds vorig seizoen is de Nova leverbaar in twee uitvoeringen: de Trend en de Ambience.

Trend of Ambience?

Welke uitvoering je ook kiest, met de Eriba Nova ben je verzekerd van een eigentijdse, moderne caravan. De standaarduitvoering is de Trend. De Ambience is wat luxer. Dit blijkt onder meer uit de afscheiding tussen het woon- en slaapgedeelte. Die afscheiding maak je in de Trend met een gordijn. De Ambience heeft een houten schuifdeur. Beide uitvoeringen hebben de ruime kledingkast – mét verlichting – gemeen. Dat is zeker iets wat ons enorm aanspreekt. Hoeven we eindelijk niet meer te kiezen welke schoenen, jurkjes of shorts we kunnen meenemen op vakantie.

In het woongedeelte is het verschil tussen Trend en Ambience onder meer zichtbaar in de kussens. De Trend heeft rechte hoekkussens, terwijl ze in de Ambience afgeronde hoeken hebben. En waar de Trend opgelegde ramen met een verduisteringsrolgordijn en vliegenhor heeft, zijn dat in de Ambience aluminium profielen met een dubbel plissérolgordijn.

Hoogglans wit in de keuken

Misschien wel het opvallendst in beide uitvoeringen van de Eriba Nova zijn de hoogglans witte bovenkasten in de keuken. Deze vormen een mooi contrast met de ruime keukenlades in houtdecor: licht eiken in de Trend, en iets donkerder walnoot in de Ambience. In combinatie met een werkblad in steenlook heb je een strakke keuken.

Veel ruimte in de badkamer

Ook de badkamer in de Nova is modern. Maar dat niet alleen, want we vinden hem ook praktisch. Na het verplaatsen van de caravan gebeurt het geregeld dat we de deur van de badkamer opendoen en ontdekken dat de grond bezaait ligt met tandborstels, haaraccessoires en make-up-spullen. De kans dat dit gebeurt met de Eriba Nova is klein. De caravan heeft namelijk veel handige opbergvakjes waarin toiletartikelen prima op hun plaats blijven.

En dan is hij ook nog eens lekker ruim. Sinds de coronamaatregelen is eigen sanitair op de camping geen overbodige luxe. Een flinke badkamer vinden veel caravaneigenaren dan ook een pre. De sanitaire ruimte in de Nova is standaard voorzien van een 55 liter-verswatertank, dus als je er wilt douchen, dan is dat geen probleem.

Karakteristiek en duurzaam

De Eriba is ook van buiten een echte eyecatcher door de karakteristieke ronde vorm en de geïntegreerde multifunctionele achterlichten met hybride led-technologie. En dat niet alleen. Het dak, de wanden en de vloer zijn van duurzaam gfk. En door de innovatieve CLIMADUR-opbouwtechniek zijn de Nova-modellen uitermate goed geïsoleerd.

Afhankelijk van de indeling varieert de totale lengte van de Eriba Nova van 6,85 tot 8,35 meter. Het aantal slaapplaatsen is minimaal vier, maximaal zeven. Het kleinste model – de 445 – heeft een vanaf-prijs van 28.590 euro. De grote 620 kost minimaal 40.790 euro.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies